Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Ο καιρός στη χώρα μας έως το Σάββατο 13/05/17 - Ραγδαία άνοδος της θερμοκρασίας

Σε άνοδο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα το Σάββατο.

Σύντομη περιγραφή του καιρού των επόμενων ημερών:

Αύριο, Τετάρτη, περιμένουμε λίγες βροχές αρχικά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, και έπειτα γύρω από τα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας, όπου ίσως εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή πτώση σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ενώ οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στο Νότιο Αιγαίο, πρόσκαιρα το πρωί και στο Βόρειο.

Την Πέμπτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις στα Δυτικά, και καλοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα και οι άνεμοι ΝΑ τοπικά ενισχυμένοι στο Ιόνιο.

Την Παρασκευή αναμένονται αραιές νεφώσεις σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, πιο πυκνές στα Βόρεια όπου ίσως αφήσουν παροδικά τοπικά ασθενή φαινόμενα. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ραγδαία άνοδο, σε μερικές περιοχές η μέγιστη θα είναι αυξημένη ακόμα και κατά 7 βαθμούς κελσίου σε σχέση με την Πέμπτη. Ενδεικτικά, περιοχές στον Κάμπο της Θεσσαλίας, τη Βοιωτία και τη ΒΑ Πελοπόννησο θα ξεπεράσουν τους 30°C. Οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάσουν ενίσχυση. 

Το Σάββατο περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας. Σε ΒΑ Πελοπόννησο, Αν. Στερεά και Θεσσαλία η θερμοκρασία τοπικά θα ξεπεράσει τους 35°C. Οι άνεμοι τοπικά ενισχυμένοι στα πελάγη.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι του Σαββάτου
Στην Αττική την Παρασκευή η θερμοκρασία μετά βίας θα ξεπεράσει - ίσως και όχι - τους 30°C, ωστόσο το Σάββατο σε ορισμένες περιοχές θα αγγίξει ακόμα και τους 35°C.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου