Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Ρεκόρ χιονιάδων στην Αττική

Ο χειμώνας σιγά-σιγά φτάνει στο τέλος του, ωστόσο οι αναμνήσεις από αυτόν
, σίγουρα θα μείνουν αξέχαστες σε όλους μας. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:
Βράδυ 7-8 Ιανουαρίου στο Χαλάνδρι
Πρωτοχρονιά 2015: Χιόνι πλήττει τα ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου τη μισή Αττική. Τα βόρεια προάστια από το ύψος της Αττικής Οδού και βορειότερα ντύνονται στα λευκά.
6-7-8 Ιανουαρίου: Ισχυρός χιονιάς ανατολικών προσηνέμων πλήττει ολόκληρο το λεκανοπέδιο, με τα χιόνια να φτάνουν μέχρι τον Πειραιά! Παρατηρούνται χιονοστρώσεις σε όλη την ανατολική Αττική, καθώς και από το Μαρούσι και βορειότερα.
9-10-11 Φεβρουαρίου: Η Αττική ντύνεται για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες στα λευκά. Χιονίζεται όλη η Αττική, ενώ στα λευκά ντύνεται ακόμα και το λεκανοπέδιο, με εξάρσεις χιονοπτώσεων.
11 Φεβρουαρίου 09:00 Ισχυρή χιονοέξαρση στο Χαλάνδρι
17-18-19 Φεβρουαρίου: Ο λευκός εισβολέας, χτυπάει την πόρτα της Αττικής με μανία, και μπαίνει... φουριόζος στο λεκανοπέδιο κατά κύματα. Το πρώτο κύμα, μπαίνει στην Αττική λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 17ης, με ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι και στο Χαλάνδρι. Το πρωί, λίγο μετά τις 08:30, ισχυρή έξαρση σημειώνεται σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο, με χιονοέξαρση μέχρι και στη λεωφόρο Πατησίων. Η μέρα κυλάει ομαλά, μέχρι να ανακοινωθεί έκτακτη πρόβλεψη, λίγο μετά το απόγευμα. Τρίτη ημέρα κακοκαιρίας... και φαρμακερή! Λίγο μετά τις 22:00, σύννεφα χαμηλού ύψους εισβάλλουν στην Αττική, από τα ανατολικά προς τα δυτικά. Αρκούν λίγα τέταρτα της ώρας, για να γίνει λευκή μέχρι και η Λεωφόρος Μεσογείων. η χιονόπτωση, ώρα με την ώρα δυναμώνει μέχρι και τις 03:00 τα ξημερώματα, που το κύμα αποχωρεί από την Αττική. Ο απολογισμός? Στα λευκά ντύνονται τα βόρεια, ανατολικά και δυτικά προάστια, ενώ χιονίζει με αμείωτη ένταση μέχρι και στο Σούνιο. Περιοχές από το Χαλάνδρι και βορειότερα παρατηρούν χιονοστρώσεις μέχρι στους δρόμους, ενώ το έστρωσε πάνω σε αυτοκίνητα και δέντρα, μέχρι και στον Πειραιά, καθώς και το κέντρο της Αθήνας.
Πρωί 19 Φεβρουαρίου-Χαλάνδρι
Στις 22 Φεβρουαρίου, τα αποτελέσματα αυτών των 4 χιονιάδων, 10 ημέρες μετά τον τελευταίο, τα αποτελέσματα είναι ακόμα ορατά στα 1000 μέτρα υψόμετρο.


Νέα κακοκαιρία με χιόνια αναμένεται να επισκεφθεί την Αττική στα μέσα το πρώτου δεκαημέρου του Μαρτίου! Αναλυτικότερη πρόγνωση σε νεότερο άρθρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου