Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Απολογισμός κακοκαιρίας 21-24/10/2015 - Απόλυτη επιτυχία για το weatherathens

Άλλη μια κακοκαιρία προστέθηκε στο αρχείο των προγνώσεων του weatherathens, καθώς τα πολλαπλά κύματα καταιγίδων που χτύπησαν ανηλεώς την χώρα μας τις τελευταίες ημέρες είχαν προβλεφθεί επιτυχώς από την σελίδα μας πολλές ημέρες νωρίτερα!

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο μας άρθρο για την κακοκαιρία που πλήττει την χώρα τις τελευταίες ημέρες, δημοσιεύθηκε στις 17 Οκτωβρίου, όπου και προειδοποιούσαμε για το
πλήγμα που θα δεχθεί ο νομός. Μέχρι και 2 ημέρες πριν το ξέσπασμα των φαινομένων και στον νομό Αττικής, ακολούθησαν άλλα 3 άρθρα, με θέμα: «ανάλυση κυκλοφορίας τροπόσφαιρας» όπου αναλύαμε τα αίτια και τα φαινόμενα που θα ακολουθήσουν, καθώς και «ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΣΗ» όπου προειδοποιούσαμε τους πολίτες για την επικινδυνότητα των φαινομένων. 
Μάλιστα, να σημειωθεί ότι για το άρθρο μας «ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - Άκρως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα» υπήρξαν αντιδράσεις και θεωρήθηκε υπερβολικό από άλλους ερασιτέχνες μετεωρολόγους. Παρ’ όλ’ αυτά, η πρόβλεψή μας επιβεβαιώθηκε, καθώς ισχυρές βροχοπτώσεις εμφανίσθηκαν σε ολόκληρο τον νομό, χαλάζι έπεσε στις βόρειες περιοχές της Αττικής, ενώ όντως υπήρξε κορύφωση την Παρασκευή.

Ενδεικτικά, περισσότεροι από 10 σταθμοί εντός Αττικής κατέγραψαν περισσότερα από 100.00 mm βροχής, μοναδικό ποσό για μόλις λίγες ώρες (http://weatherathens.blogspot.com/2015/10/22-10.html), χαλάζι σε μέγεθος καρυδιού προκάλεσε καταστροφές σε Αγίους Αναργύρους και Ωρωπό, ενώ την Πέμπτη ήταν η κορύφωση των φαινομένων όπως σωστά προβλέψαμε. 

Από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας μεταφέρθηκε στο weaherathens η λυπητερή είδηση ότι 2 άτομα έχασαν την ζωή τους από τα ορμητικά νερά, ενώ 1 γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή στο Καματερό σήμερα το πρωί.

Επίσης, εντός του νομού εθεάθησαν τουλάχιστον 3 ανεμοστρόβιλοι (Παλαιό Ψυχικό - Χαλάνδρι, Μενίδι, Λαύριο) όπου και προκάλεσαν σοβαρές ζημιές. 

Το πρώην εργοστάσιο της ΙΖΟΛΑ στο Λαύριο κατεστραμμένο από τον ανεμοστρόβιλο
Όπως μπορείτε να δείτε οι βάσεις δεν άντεξαν και τα σκάφη βρέθηκαν στο έδαφος...
Σκάφη στο Λαύριο κατεστραμμένα από τον ανεμοστρόβιλο

Ο ανεμοστρόβιλος την στιγμή που χτυπάει το Ψυχικό - Δεν είναι μοντάζ
Τα επόμενα άρθρα μας είχανε την ίδια επιτυχία με τα προηγούμενα, με απόλυτη επιτυχία να παρουσιάζει η πρόγνωση για την Πέμπτη, που πέσαμε μέσα με ακρίβεια λίγων λεπτών ως προς την έναρξη, την διάρκεια και την λήξη των φαινομένων!

Τόνοι λάσπης μετά την σφοδρή νεροποντή στην Ύδρα χθες το πρωί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου