Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πρόγνωση καιρού Αττικής για αύριο (23-10) - Ισχυρές καταιγίδες στον ορίζοντα

Shelf cloud - καταιγίδα όταν αυτή έπληττε στις 13:30 μ.μ. τα δυτικά και βορειοδυτικά τμήματα των Αθηνών. Η λήψη έγινε από την Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου.

Με απίστευτα ποσοστά υετού για τον νομό Αττικής κλείνει η σημερινή ημέρα, μια μέρα που θα μείνει στην μετεωρολογική ιστορία του νομού. 
Ενδεικτικά, τα μεγαλύτερα ύψη υετού που καταγράφηκαν από σταθμούς: 


  1. Αχαρναί: 184.4 mm
  2. Μενίδι: 179.6 mm
  3. Δροσιά: 130.6 mm
  4. Νέα Κηφισιά: 129.4 mm


Δεν υπήρξε σταθμός εντός λεκανοπεδίου με λιγότερο από 30.00 mm. 
Δεν υπήρξε σταθμός εντός Αττικής με λιγότερο από 11.00 mm

Το βαρομετρικό χαμηλό βρίσκεται αυτήν την στιγμή βόρεια της Κέρκυρας, και αναμένεται μέσα στο βράδυ να κατηφορίσει προς την Πελοπόννησο, όπου αργότερα θα ακολουθήσει την πορεία που αποτυπώνεται στον παρακάτω χάρτη: 



Η Αττική θα επηρεαστεί από τις πρωινές ώρες από το βαρομετρικό χαμηλό που θα βρίσκεται στην ΝΑ Πελοπόννησο. Να σημειωθεί ότι υπάρχει μοντέλο που δίνει το κέντρο πίεσης λίγο πιο νότια από την Αττική, κάτι που αν συμβεί θα έχουμε επικίνδυνα φαινόμενα σε ολόκληρο τον νομό και όχι μόνο. 

Πρόγνωση Παρασκευής για την Αττική:

Με πυκνές νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια του νομού θα ξεκινήσει η ημέρα. Πριν το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν, με ισχυρές βροχοπτώσεις σε ολόκληρο τον νομό. Το μεσημέρι η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, με καταιγίδες απίστευτης ραγδαιότητας οι οποίες θα κρατήσουν μέχρι και αργά το απόγευμα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από τα ξημερώματα του Σαββάτου. 


Οι άνεμοι ΒΑ έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 19 βαθμούς στο κέντρο και 1 βαθμό χαμηλότερα στα βόρεια του νομού.

Επιμέλεια: Δραβίλας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου