Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Nowcast Αττικής: Βροχή τις επόμενες ώρες

Απρόοπτη εξέλιξη παρουσίασε ο καιρός τις δύο τελευταίες ώρες, λόγω αλλαγής της πορείας του πυρήνα της Πελοποννήσου. Η αναμενόμενη πορεία (με μαύρα βέλη) δεν επετεύχθη, και ακολουθήθηκε εκείνη με τα κόκκινα. Αυτό έχει ως συνέπεια ένας πυρήνας τεραστίων διαστάσεων να εισέλθει σε λίγο στον Σαρωνικό. Εκεί θα υπάρξει κυκλογέννεση - ανατροφοδότηση λόγω θερμοκρασιών επιφάνειας θάλασσας. Το πρώτο κύμα υετού θα πλήξει σε λίγα λεπτά τα δυτικά προάστια και το κέντρο της Αθήνας, ωστόσο δεν θα έχει διάρκεια, ενώ τα κατακρημνίσματα θα είναι ελάχιστα.
Το δεύτερο και ισχυρότερο κύμα το οποίο αυτήν την στιγμή δίνει φαινόμενα στην κεντρική Πελοπόννησο θα εισβάλει στον νομό σε περίπου 1 ώρα από τα δυτικά. Αναμένονται μέτριας έως και ισχυρής έντασης βροχές στα κεντρικά και νότια του νομού και τοπικές βροχές στα βορειότερα τμήματα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δείξουν οι κάτοικοι από Υμηττό και νοτιότερα, καθώς και γύρω από αυτόν.
Εξασθένηση περιμένουμε το απόγευμα, χωρίς ωστόσο να λείπουν τα σύννεφα, τα οποία θα έχουν καλύψει όλο τον Αττικό ουρανό.
Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τον νομό από αύριο το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου