Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ανάλυση κυκλοφορίας - αιφνίδια αλλαγή του καιρού στην χώρα μας μέσα στην επόμενη εβδομάδα με καταιγίδες και στην Αθήνα



Η πιο ενδιαφέρουσα καιρικά εβδομάδα του φετινού Νοεμβρίου αναμένεται να είναι η επόμενη σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. 

Περιληπτική ανάλυση κυκλοφορίας τροπόσφαιρας:

Πιο αναλυτικά, ψυχρές αέριες μάζες σκεπάζουν ολόκληρη σχεδόν την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη τις τελευταίες ώρες με αρκετό κρύο και χιονοπτώσεις μέχρι τα πεδινά τμήματα. Ενδεικτικά, χιόνια περιμένουμε μέσα στις επόμενες ώρες από την
Νότια Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία, μέχρι και τα ορεινά της Κεντρικής Ιταλίας.


Χάρτης ορίου χιονόπτωσης για σήμερα

Από αύριο περιμένουμε σταδιακή εξασθένηση του ψύχους στην Κεντρική Ευρώπη, αλλά με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται. 
Πολλαπλές κυκλογενέσεις φαίνονται επίσης μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με φυσικό επόμενο να επηρεάσουν και την χώρα μας με σημαντικές βροχές.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για τις επόμενες ημέρες - σημαντική αλλαγή:

Για την χώρα μας φαίνονται βροχές στα Δυτικά τμήματα τις επόμενες ημέρες, και νεφώσεις σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα. Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα, και οι άνεμοι ενισχυμένοι έως 5 μποφόρ ΝΔ.

Το ενδιαφέρον της μετεωρολογικής κοινότητας εστιάζεται κυρίως στην Τρίτη, την Τετάρτη και την Παρασκευή, όπου διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά περιμένουμε να διασχίσουν την χώρα μας σπάζοντας την μονοτονία που επικρατεί εδώ και περίπου έναν μήνα.


Modele GFS - Carte prévisions
Χάρτης υετού - νέφωσης - ατμοσφαιρικής πίεσης για την Τετάρτη

Πιο συγκεκριμένα, προς το βράδυ της Τρίτης διαφένεται μια σημαντική αλλαγή του καιρού, καθώς βαρομετρικό χαμηλό θα εισέλθει στην χώρα μας από τα δυτικά (συμφωνία μοντέλων), δίνοντας βροχές σε ολόκληρη την χώρα, πιθανώς με ιδιαίτερη ένταση κατά τόπους. 
Το πέρασμα αναμένεται σχετικά σύντομο, ωστόσο νέα αλλαγή μας επιφυλάσσει ο καιρός από το τέλος της εβδομάδας. 


Επιμέλεια: Δραβίλας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου