Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Εκ νέου υποτροπή του καιρού από το βράδυ! Θα χιονίσει στην Αθήνα;


















Εκ νέου υποτροπή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στην Ανατολική ηπειρωτική χώρα από σήμερα το βράδυ.

Ανάλυση:
Μετά από αρκετές ώρες παραμονής των ψυχρών αερίων μαζών στον χώρο του Αιγαίου, αναμένεται αργά το απόγευμα η ενεργοποίηση του μηχανισμού
«Aegean Effect» σε έναν μικρό βαθμό.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που διαθέτει το weatherathens, οι θερμοκρασίες για την ενεργοποίηση του Aegean Effect είναι ευνοϊκές, η υγρασία στα μέσα στρώματα της ατμόσφαιρας όχι και σε άσχημη κατάσταση, οι άνεμοι ευνοούν την σύγκλιση από βορειοανατολικά, με μοναδικό κατασταλτικό παράγοντα την ύπαρξη ισχυρού αιτίου.
Όσον αφορά το αίτιο, ίσως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε αυτήν την θέση το αβαθές χαμηλό στο Νότιο Ιόνιο με κατεύθυνση νοτιοδυτικότερα, κάτι τέτοιο όμως ακόμα εξετάζεται.
Απ’ την άλλη, έχουμε το πρωί της Παρασκευής την δημιουργία δύο αυλώνων, έναν στο Νότιο Ιόνιο με κατεύθυνση δυτικότερα και άλλον έναν στο Βόρειο Αιγαίο. Το κατά πόσο αυτά τα αίτια μπορούν αν δώσουν παράταση στην κακοκαιρία, δεν μπορούμε να το ξέρουμε με βεβαιότητα.

Νομός Αττικής:
Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται τις επόμενες ώρες στις περιοχές από Αγία Παρασκευή και βορειότερα και ανατολικότερα των Σπατών. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για παροδική χιονόπτωση ή μέτριας έντασης χιονόνερο στα ανατολικά και νότια προάστια το απόγευμα. Μετά από ένα πρόσκαιρο άνοιγμα του καιρού κατά το διάστημα 18:00-21:00 +-60', περιμένουμε νεφώσεις να εμφανιστούν από τα βόρεια και τα ανατολικά, δίνοντας παροδικές χιονοπτώσεις στα Βορειοανατολικά και ανατολικά του νομού. Αργότερα, μετά τα μεσάνυχτα, ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και στα ενδότερα του λεκανοπεδίου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο ολιγόλεπτης χιονόπτωσης και στο κέντρο της Αθήνας. 
Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με αυξομειώσεις ως προς την ένταση μέχρι και το πρωί της Παρασκευής.


Επιμέλεια: Δραβίλας Ιωάννης

1 σχόλιο: