Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Μίνι ψυχρή εισβολή τις επόμενες ημέρες στην χώρα - Χιόνια στην Πάρνηθα! Διαβάστε αναλυτικά
















Προσωρινό διάλειμμα από την παρατεταμένη κακοκαιρία που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας, αναμένεται να παρουσιαστεί την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ανάλυση κυκλοφορίας ατμόσφαιρας:
Κέντρο χαμηλότερων πιέσεων αναμένεται την Πέμπτη και την Παρασκευή να κατηφορίσει προς την χώρα μας από τα βορειοδυτικά. Η μίνι εισβολή θα συνοδεύεται από
ψυχρές μάζες, που θα επηρεάσουν κυρίως την βόρεια και κεντροανατολική χώρα.




Πρόγνωση καιρού Ελλάδας

Παρασκευή 11-12:

Για την Παρασκευή περιμένουμε ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις από νωρίς το πρωί στα ορεινά της Βοιωτίας, της Φθιώτιδας και της βόρειας Εύβοιας, χοντρικά πάνω από τα 1000 μέτρα, με ίσως κάποιες νιφάδες στα πιο χαμηλά υψόμετρα λόγω μειωμένης υγρασίας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στον Παρνασσό.
Όσο προχωράμε μέσα στην μέρα, οι ασθενείς χιονοπτώσεις θα μετατρέπονται σε παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Βοιωτίας και της Βόρειας Εύβοιας. Προς το απόγευμα, τα όρια παγοποίησης θα κατηφορίσουν και τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και στην Πάρνηθα πάνω από τα 1000 μέτρα. Δεν αναμένεται χιονόστρωση.
Θερμοκρασία Αττικής: νωρίς το πρωί η θερμοκρασία στο κέντρο στους 7-8 βαθμούς κελσίου, ενώ το μεσημέρι δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 10 βαθμούς σε καμία περιοχή του νομού. Αργά το βράδυ η θερμοκρασία στους 7 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας, και 5-6 βαθμούς στα γύρω προάστια. 

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν, ωστόσο η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα με την Παρασκευή.

Επιμέλεια: Δραβίλας Ιωάννης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου