Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας για τις επόμενες 5 ημέρες 30/01 - 05/02 (Θ. Κοντός)




















Οι αντικυκλωνικές συνθήκες μαίνονται σε Νότια και Κεντρική Ευρώπη. Κορύφωση του αντικυκλώνα αναμένεται το διήμερο 1-2 Φεβρουαρίου. Σταδιακά αναμένεται υποχώρηση των αρκετά υψηλών πιέσεων και αλλαγή του καιρικού σκηνικού στην χώρα.




















Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας:

Σάββατο 30/01:
H μέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό αλλά δεν θα λείπουν οι συννεφιές από τα ορεινά. Προς το βράδυ θα
συννεφιάσει κυρίως στο Ιόνιο και την Ήπειρο και στα ορεινά της Δυτικής Ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί ίσως έχουμε κάποιες τοπικές ψεκάδες. 
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ΒΔ 2-3 μποφόρ στο Ιόνιο. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν στο Βόρειο Ιόνιο σε Δ-ΝΔ. 
Θερμοκρασία:
Στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς , στα Ορεινά από -2 έως 11 βαθμούς, στην Δυτική Στερεά και στην Δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 16 τοπικά έως και 17 βαθμούς.

Κυριακή 31/01:
Θα κυριαρχήσει η συννεφιά κυρίως στα Ηπειρωτικά, ωστόσο θα έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια. 
Άνεμοι στο Βόρειο Ιόνιο Δ-ΝΔ 2-3 μποφόρ και στα υπόλοιπα Δ-ΒΔ με την ίδια ένταση. 
Θερμοκρασία: 
Στα νησιά του Ιονίου 6 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 16 βαθμούς, στην Δυτική Στερεά από 3 έως 16 βαθμούς , στην Δυτική Πελοπόννησο από 5 έως 16 βαθμούς και στα ορεινά από 0 έως 11 βαθμούς.

Δευτέρα 01/02:
Πυκνή συννεφιά με ασθενείς βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά το πρωί. Σταδιακά τα ασθενή φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα καθαρίσει. 
Άνεμοι στο Βόρειο Ιόνιο Α-ΝΑ 2-3 μποφόρ και από το μεσημέρι Β-ΒΔ με τάση ενίσχυσης. Στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο αρχικά Δ και στην συνέχεια ΒΔ 2-4 μποφόρ. Θερμοκρασία: 
Στα νησιά του Ιονίου 7-16 βαθμοί, στην Ήπειρο από 2 έως 16, στην Δυτική Στερεά από 5 έως 16, στην Δυτική Πελοπόννησο από 5 έως 17 τοπικά και 18 βαθμούς και στα ορεινά από -1 έως 13.

Τρίτη 02/02:
Αραιή συννεφιά λίγο πιο πυκνή κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά και το Βόρειο Ιόνιο. 
Οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα είναι αρχικά Β γρήγορα όμως θα στραφούν σε Ν-ΝΑ στα 2-3 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά ΒΔ στην συνέχεια Ν-ΝΑ και από το απόγευμα Δ-ΝΔ 2-3 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Ενδεικτικά αναμένεται να αγγίξει πιθανόν και τους 19 βαθμούς στην Ήπειρο, τους 20 στην Δυτική Πελοπόννησο και τους 17-19 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου και την Δυτική Στερεά. Οι ελάχιστες θερμοκρασίες δεν θα πέσουν κάτω από τους 5 βαθμούς με εξαίρεση τα ορεινά όπου εκεί η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 14 βαθμούς.

Τετάρτη 03/02:
Αν και είναι σχετικά νωρίς για πρόβλεψη αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι πιθανόν αρχικά θα έχουμε ηλιοφάνεια, αλλά στην συνέχεια όμως ο καιρός θα συννεφιάσει. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Τέλος, φαίνεται ότι την Πέμπτη οι βροχές θα επιστρέψουν πιο γενικευμένες στην Δυτική χώρα για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό. 

Καλό Σαββατοκύριακο!


Επιμέλεια:Θοδωρής Κοντός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου