Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Αναλυτική πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας για το διάστημα 06/02-11/02 (Θ. Κοντός)




























Καλησπέρα και καλό Σαββατοκύριακο. 

Μετά την κακοκαιρία-εξπρές που επηρέασε την χώρα ο ανοιξιάτικος καιρός επιστρέφει σήμερα στα Δυτικά. Ωστόσο από αύριο βράδυ οι συννεφιές θα
ξανακάνουν την εμφάνιση τους στα Βορειοδυτικά, ενώ φαίνεται σημαντική επιδείνωση του καιρού στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. 

Πιο αναλυτικά για την Δυτική χώρα:

Σάββατο 06/02:
Η μέρα θα ξεκινήσει και θα τελειώσει με υπέροχες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο το κρύο τις πρωινές ώρες ειδικά στα ορεινά θα είναι τσουχτερό. 
Οι άνεμοι θα είναι ΒΑ το πρωί και στην συνέχεια Β-ΒΔ 2-3 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ιονίου, από -1 έως 10 στην Ήπειρο, από 0 έως 12 στην Δυτική Στερεά,στην Δυτική Πελοπόννησο από 0 έως 12 και στα ορεινά της Πίνδου από -8 έως 7 βαθμούς.

Κυριακή 07/02:
Αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη την Δυτική χώρα. Ωστόσο σταδιακά και από τα Βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις που μέχρι το βράδυ θα έχουν πυκνώσει κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο. 
Οι άνεμοι τα ξημερώματα θα στραφούν σε Α-ΝΑ και σταδιακά θα γίνουν Νότιοι 2-4 μποφόρ και τοπικά 5 μποφόρ στο Βόρειο Ιόνιο. 
Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο και θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς στα Νησιά του Ιονίου, από 0 έως 13 στην Ήπειρο, από 2 έως 14 βαθμούς στην Δυτική Στερεά και στην Δυτική Πελοπόννησο, ενώ στα ορεινά της Ηπειρωτικής χώρας από -5 έως 8 βαθμούς.

Δευτέρα 08/02:
Καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας η πυκνή συννεφιά θα κυριαρχήσει, ειδικά στο Ιόνιο πέλαγος. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα για κάποιες ασθενείς βροχοπτώσεις στα Ηπειρωτικά το απόγευμα.
Οι άνεμοι στα Βόρειο Ιόνιο ΝΑ 3-4 τοπικά και 5 μποφόρ και στα υπόλοιπα Ν 2-4 μποφόρ. 
Νέα άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία. Πιο συγκεκριμένα στα Νησιά του Ιονίου θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς, στην Ήπειρο από 3 έως 14 βαθμούς, στην Δυτική Στερεά από 3 έως 15 βαθμούς, στην Δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 15 βαθμούς και στην οροσειρά της Πίνδου από -3 έως 8.

Τρίτη 09/02:
Το πρωί θα παρουσιαστούν κάποια ανοίγματα, ωστόσο από το μεσημέρι ο καιρός θα ξανακλείσει και από το βράδυ αναμένεται να ξεκινήσουν οι βροχές στο Βόρειο Ιόνιο. 
Οι άνεμοι θα πνέουν Α-ΝΑ 2-3 μποφόρ , όμως από το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι με ένταση 2-4 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο και 3-5 τοπικά και 6 μποφόρ στο Βόρειο Ιόνιο. 
Θερμοκρασία: Στα Ιόνια νησιά από 7 έως 15, στην Ήπειρο από 3 έως 14, στην Δυτική Στερεά από 4 έως 15, στην Δυτική Πελοπόννησο από 4 έως 14 και στα ορεινά από -2 έως 10.

Τετάρτη 10/02:
Αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού. Ήδη από αργά την νύχτα οι βροχές στα Βορειοδυτικά θα δυναμώσουν και θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Δυτική χώρα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το μεσημέρι εκείνης της μέρας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα είναι αρκετά ισχυρά κυρίως στην Ήπειρο και την Δυτική Στερεά. Το βράδυ στην Ήπειρο πάνω από τα 1300-1400 μέτρα, θα σημειωθούν κάποιες χιονοπτώσεις μέτριας έντασης. 
Οι άνεμοι το πρώτο μισό της ημέρας θα είναι νότιας διεύθυνσης 4-6 μποφόρ και ειδικά στο Βόρειο Ιόνιο θα είναι σχεδόν θυελλώδεις και ίσως αγγίξουν και τα 8 μποφόρ στα ανοικτά. Όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε Δυτικούς και θα εξασθενήσουν σημαντικά. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς στα Ιόνια νησιά, από 5 έως 13 βαθμούς στην Ήπειρο, από 5 έως 14 βαθμούς στην Δυτική Στερεά, από 6 έως 15 στην Δυτική Πελοπόννησο και από -1 έως 6 στην οροσειρά της Πίνδου.

Τέλος για την Πέμπτη 11/02 φαίνεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση σε όλη την Δυτική χώρα και οι ανοιξιάτικες συνθήκες θα επιστρέψουν. 


Επιμέλεια: Θοδωρής Κοντός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου