Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη και την Παρασκευή 03-04/03/16




Με ανοιξιάτικες διαθέσεις έκανε ποδαρικό ο Μάρτιος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τα Δυτικά να πλήττονται από αλλεπάλληλα κύματα βροχοπτώσεων όπως είχαμε προαναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας: 

Πέμπτη 03/03/16:

Η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές νεφώσεις στην νότια και την ανατολική χώρα και πυκνότερες στα Δυτικά όπου θα σημειώνονται και
πρόσκαιρα ασθενή φαινόμενα. Πιθανή είναι η εκδήλωση ασθενούς βροχόπτωσης και στα Δωδεκάνησα. 
Από νωρίς το μεσημέρι αρκετά πυκνές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους από τα ΒΔ στη Δυτική χώρα. Αναμένονται αρχικά βροχοπτώσεις μέτριας έντασης που αργότερα θα αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα κυρίως στη ΒΔ χώρα και το Βόρειο Ιόνιο. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα μεταφερθούν ΝΑ επηρεάζοντας όλη την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. 
Το βράδυ υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής και στην Αττική, με σταδιακή μετακίνηση ανατολικότερα προς το Αιγαίο.

Θερμοκρασία: Αθήνα: 11°C - 18°C  Θεσσαλονίκη: 9°C - 18°C

Άνεμοι: Αρχικά στο Ιόνιο Ν έως 6 μποφόρ και το Νότιο Αιγαίο Δ έως 5 μποφόρ. Αργότερα στο Ιόνιο Δ έως 6-7 μποφόρ και στο Αιγαίο ΝΔ έως 7 μποφόρ.

Αργά το βράδυ και το πρωί της Παρασκευής θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο (600 μ. ίσως πρόσκαιρα και χαμηλότερα με τη μορφή χιονόλυτου).

Παρασκευή 04/03/16:

Πυκνές νεφώσεις θα κυριαρχούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα φαινόμενα να εντοπίζονται στο ανατολικό Αιγαίο και τη Δυτική Χώρα. Το μεσημέρι ο άξονας των φαινομένων θα έχει μετακινηθεί ανατολικότερα, ωστόσο νέο σύστημα από τα βορειοδυτικά θα είναι η αιτία για φαινόμενα ταυτόχρονα σε δυτική και ανατολική χώρα και πιθανή ασθενή βροχή και στην Αττική.
Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα στα Δυτικά θα έχουν εξασθενήσει και θα σημειώνονται μόνο παροδικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο.

Θερμοκρασία: Αθήνα: 10°C - 16°C  Θεσσαλονίκη: 8°C - 15°C

Άνεμοι: Στο Ιόνιο Δ έως 7 μποφόρ, στο Αιγαίο ΝΔ έως 6-7 μποφόρ. Αργότερα στο Ιόνιο ΒΔ έως 5 μποφόρ και στο Αιγαίο Δ έως 7-8 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου