Δευτέρα, 2 Μαΐου 2016

Nowcast Ελλάδας για τις επόμενες ώρες - Νέα διαταραχή σε λίγο από τα Δυτικά - 02/05/16Με αρκετές βροχές στο 95% της χώρας κύλησε η σημερινή ημέρα.
Αυτήν την στιγμή τα φαινόμενα περιορίζονται στο Βόρειο Αιγαίο και την Μακεδονία, λόγω του περάσματος του ψυχρού μετώπου από την περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, το βαρομετρικό χαμηλό του οποίου το κέντρο εντοπίζεται σύμφωνα με τους δορυφόρους στην περιοχή του Βορείου Ιονίου, έχει αναπτύξει ψυχρό και θερμό μέτωπο, με τη δυτική προεξοχή μάλιστα να έχει μετατραπεί σε συνεσφιγμένο μέτωπο. Ακόμη, η trough που έχει αναπτυχθεί στα νότια του κέντρου χαμηλών πιέσεων, διασχίζει την περιοχή του Ιονίου (όχι προπορευόμενη του ψυχρού μετώπου). 
Η ψυχρή λίμνη περνώντας βορειοανατολικά της Σικελίας, κατάφερε να δημιουργήσει διαταραχή η οποία κινείται αυτήν την στιγμή προς τη Δυτική Χώρα. 
Ο καιρός τις επόμενες ώρες:

Σύμφωνα με τους ανιχνευτές ηλεκτρικών εκκενώσεων, ο καταιγιδοπυρήνας - όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί - θα προσεγγίσει μέσα στις επόμενες 2 ώρες τα Νησιά του Κεντρικού Ιονίου, τις ακτές της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας και την Νότια Ήπειρό, δίνοντας φαινόμενα μέτριας έντασης και αρκετά ηλεκτρικά φαινόμενα. 
Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να εξασθενούν, υποχωρώντας βορειοανατολικότερα.


Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...