Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας για το Σαββατοκύριακο 30-31/07/16 (Ν. Κουτσοκώστας)

Σε ανοδική τροχιά ο υδράργυρος, με υψηλές θερμοκρασίες θα μας αφήσει ο Ιούλιος και θα μας υποδεχθεί ο Αύγουστος!

Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας:

Σάββατο 30/07/2016:

Καλός και ζεστός θα είναι ο καιρός αρχικά σε όλη την Δυτική Ελλάδα, τις ζεστές όμως ώρες της ημέρας στην Ηπειρωτική Ελλάδα αναμένεται να παρατηρηθούν σε ορεινούς όγκους τα χαρακτηριστικά νέφη αστάθειας και μέχρι το απόγευμα δεν αποκλείεται κάποια μεμονωμένη μπόρα στα ορεινά των νομών Ιωαννίνων και Άρτας, με σαφώς μικρότερη πιθανότητα κάποια μεμονωμένη μπόρα να εντοπίζεται και στην Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία. Στην Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αίθριος όλη την ημέρα!

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 24°C έως 34°C, στην Ήπειρο από 17°C έως 35°C (τοπικά και 36άρια στον κάμπο της Άρτας), στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 22°C έως 36°C.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί - Δυτικοί θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυμένοι κατά την διάρκεια της μέρας και στα 6 με 7 μποφόρ στην Κέρκυρα και γενικά το Βόρειο Ιόνιο, ενώ στο υπόλοιπο Ιόνιο έως τα 6 με τάση να κοπάσουν προς τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως τα 5 μποφόρ.

Κυριακή 31/07/2016:

Καλός και συγκριτικά ζεστότερος θα είναι ο καιρός σε όλη την Δυτική Ελλάδα, (στα όρια του καύσωνα), τις ζεστές ώρες της ημέρας στους ορεινούς όγκους της Ηπειρωτικής Ελλάδας θα έχουμε και πάλι αστάθεια και μέχρι το απόγευμα δεν αποκλείεται κάποια σύντομη μεμονωμένη μπόρα στα ορεινά των νομών Ιωαννίνων και Άρτας.

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 26°C έως 36°C, στην Ήπειρο από 19°C έως 38°C (τοπικά και 39άρια στον κάμπο της Άρτας), στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 25°C έως 39°C.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί - Δυτικοί θα πνέουν στο Ιόνιο στα 5 με 6 μποφόρ, με τάση να κοπάζουν από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα στα 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά έως τα 4 μποφόρ, στρεφόμενοι αυτοί από το βράδυ σε βορειοανατολικούς ασθενείς.

Θερμοκρασίες θαλασσών:
Βόρειο Ιόνιο : 26°C - 27°C
Κεντρικό Ιόνιο: 26°C - 27°C
Νότιο Ιόνιο: 26°C - 27°C

Στην φωτογραφία του άρθρου η παραλία Μύλος της Λευκάδας στις 26/07/2016.


Επιμέλεια: Νίκος Κουτσοκώστας
Για το Weatherathens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου