Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τρίτη 30/08/16 - Τάση του καιρού έως το Σαββατοκύριακο (Θ. Σταματόπουλος)

Αρκετά καλός ήταν ο καιρός στην χώρα μας σήμερα Δευτέρα 29/8, και μόνο στα Βορειοανατολικά είχαμε κάποιες τοπικές συννεφιές.

Αύριο ο καιρός θα παραμείνει καλός στις περισσότερες περιοχές, οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα και η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο!

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Τρίτη 30/08/2016:

Πρωί: Για αύριο Τρίτη αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα, εκτός από την Β. Εύβοια και τις Σποράδες όπου εκεί θα εμφανιστούν κάποιες νεφώσεις, η διαύγεια/ορατότητα δεν θα είναι καλή στην χώρα μας λόγω των εξασθενημένων ανέμων και της αυξημένης σχ. υγρασίας.


Μεσημέρι/Βράδυ: Κατά την διάρκεια της ημέρας οι τοπικές νεφώσεις το πρωί στα ανατολικά θα διαλυθούν και θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια.
Όμως στα Βορειοανατολικά και κυρίως στην Αν. Μακεδονία και την Θράκη θα συννεφιάσει προς το απόγευμα και δεν αποκλείεται κυρίως στα ορεινά να σημειωθούν μπόρες/τοπικές καταιγίδες. Πολύ καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα.


Θερμοκρασία: Η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της νύχτας θα πέσει γύρω στους 14°C-17°C στα ορεινά όχι κάτω από 20°C-24°C στην υπόλοιπη χώρα στα αστικά κέντρα φαίνεται να κυμαίνεται γύρω στους 22°C-23°C.

Προς το μεσημέρι θα φτάσει και τους 33°C-34°C τοπικά και τους 35°C στα ηπειρωτικά τους 27°C-29°C στα ορεινά και στα νησιά και τους 29°C-32°C στην υπόλοιπη χώρα.

Άνεμοι: Οι Άνεμοι θα είναι εξασθενημένοι στην χώρα, ένα ΒΔ ρεύμα θα έχουμε στην περιοχή του Ιονίου Πελάγους γύρω στα 3-4 μποφόρ, ένα ΒΔ ρεύμα θα έχουμε και στην περιοχή του Αιγαίου όπου στα πολύ Νοτιοανατολικά θα φτάνει και τα 6 μποφόρ.

Αττική:

Πολύ καλός θα είναι ο καιρός στην περιοχή της Αττικής η ημέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια, μέσα στην ημέρα θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές.

Οι άνεμοι από διάφορες γενικά διευθύνσεις μια θαλ. αύρα το απόγευμα στα παράκτια και η θερμοκρασία γύρω στους 34°C κατά μέσο όρο στην πόλη της Αθήνας.



Θεσσαλονίκη:

Κι εδώ πολύ καλός καιρός όμως το μεσημέρι-απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές στα γύρω ορεινά.

Μεταβλητοί άνεμοι 3-4 bf  και η θερμοκρασία γύρω στους 31°C στην πόλη της Θεσσαλονίκης

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Την Τετάρτη διαφαίνεται να έχουμε πάλι περίπου το ίδιο σκηνικό με κάποιες μπόρες/τοπικές καταιγίδες στα Βορειοανατολικά.
Την Πέμπτη περιμένουμε περισσότερη αστάθεια κυρίως στα δυτικά-βόρεια ηπειρωτικά ( ΒΔ Πελ/νησο, Δ. Στερεά, Ήπειρο, πιθανόν Δ-Β Θεσσαλία και Δ-Κ Μακεδονία θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές ).
Την Παρασκευή ανάλογο το σκηνικό του καιρού μπόρες/καταιγίδες στα ηπειρωτικά (κυρίως Πελοπόννησο ορεινά-ημιορεινά). Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το Σ/Κ
Οι άνεμοι φαίνεται ότι θα ξανά ενισχυθούν κυρίως από την Πέμπτη και μετά φτάνοντας μέχρι και το Σ/Κ  στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις στα 6-7 πιθανόν και τα 8 μποφόρ οι ριπές τους κυρίως στα δυτικά-βόρεια τμήματα του Αιγαίου Πελάγους.
Η θερμοκρασία την Τετάρτη θα κυμαίνεται γύρω στους 34-35°C στα ηπειρωτικά μαζί με αυξημένη σχ. υγρασία και την δυσφορία κυρίως στα αστικά κέντρα.

Από την Πέμπτη θα αρχίσει να πέφτει, έτσι μέχρι το Σ/Κ αναμένεται να δροσίσει σχετικά στις περισσότερες περιοχές κυρίως στα βόρεια με τον υδράργυρο να κυμαίνεται στα ηπειρωτικά στους 29°C-31°C.

Επιμέλεια: Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου