Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας έως την Πέμπτη 08/09/16 - Βροχών και καταιγίδων συνέχεια (Ν. Κουτσοκώστας)

Παραμονή του άστατου καιρού στην Δυτική Ελλάδα, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνθέτουν το καιρικό σκηνικό!

Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας:

Τετάρτη 07/09/2016:

Βροχερός φαίνεται να είναι ο καιρός στην Δυτική Ελλάδα και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού στο Ιόνιο είναι τέτοια έτσι ώστε αρκετές περιοχές στην Ήπειρο να δεχθούν ένα ακόμα κύμα βροχής, ταυτόχρονα κάποια μικρή βελτίωση του καιρού θα έχουμε σε Ηλεία, Αχαΐα και Ζάκυνθο, ενώ πιο μουντός και άστατος θα συνεχίσει να είναι ο καιρός στις υπόλοιπες περιοχές. Μέχρι και τις απογευματινές ώρες τώρα, δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι σημαντικά, η Ήπειρος θα συνεχίσει να βρέχεται με κυρίως ποτιστικού χαρακτήρα βροχές, δεν θα λείψουν όμως κάποιες καταιγίδες κατά κόρον σε παράκτιες περιοχές. Η Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος και τα Επτάνησα, θα ξανά έχουν κάποιες βροχές και καταιγίδες λόγω στροβιλισμού του χαμηλού στο Ιόνιο και αυτά θα είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού μέχρι και το τέλος της ημέρας με διαστήματα παύσης των φαινομένων και σχετική μικρή βελτίωση.

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 18 έως 25°C, στην Ήπειρο από 14 έως 22°C, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 17 έως 23°C.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ, ενώ μέχρι το τέλος της μέρας θα γίνουν πιο Νότιοι - Νοτιοανατολικοί, με παρόμοια ένταση. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά Νοτιοανατολικοί από 2 έως τα 5 μποφόρ.

Το πρώτο δωδεκάωρο:


Το δεύτερο δωδεκάωρο:


Πέμπτη 08/09/2016:

Ξεκινώντας από τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Πέμπτης τώρα και μέχρι τις πρωινές ώρες, βροχές και καταιγίδες φαίνεται να εκδηλώνονται κατά κόρον σε όλη τη Δυτική Ελλάδα λόγω του ότι στάσιμο θα παραμείνει το βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο τροφοδοτώντας έτσι καταιγίδες. Από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα φαίνεται κάποια βελτίωση του καιρού λόγω του ότι τα φαινόμενα θα κινηθούν πιο βορειοανατολικά και θα κοπάζουν στις πιο δυτικές περιοχές, ο καιρός θα καταστεί σπαστός με κάποια ανοίγματα προς τις απογευματινές ώρες. Μέχρι και το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στις πιο ορεινές και ενδότερες περιοχές του εκάστοτε νομού Δυτικής Ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ δεν αποκλείονται κάποιες σύντομες σποραδικές μπόρες να εκδηλωθούν και στα πεδινά, δίχως κάποια διάρκεια και ένταση.

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 18 έως 24°C, στην Ήπειρο από 14 έως 23°C, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 16 έως 25°C, αν το επιτρέψουν τα όποια ανοίγματα του καιρού και 26°C.
Άνεμοι: Ανατολικοί - Νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο, θα πνέουν στα 3 με 5 μποφόρ μέσα στην μέρα. Ριπές στα 6 μποφόρ δεν αποκλείονται στον Πατραϊκό Κόλπο. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως τα 4 μποφόρ από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις. 

Το πρώτο δωδεκάωρο:


Το δεύτερο δωδεκάωρο:


Επιμέλεια άρθρου - χαρτών: Νίκος Κουτσοκώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου