Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας έως την Τρίτη 06/09/16 - Επιδείνωση του καιρού (Ν. Κουτσοκώστας)

Βροχές και ισχυρές καταιγίδες εν όψει στη Δυτική Ελλάδα

Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας:

Δευτέρα 05/09/2016:

Το πρωί της Δευτέρας ο καιρός θα είναι καλός σε όλη την Δυτική Ελλάδα, δεν θα λείψουν όμως κάποιες συννεφιές αρχικά στα βορειοδυτικά και μετέπειτα και στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και αυτό που θα κάνουν είναι να πυκνώνουν σταδιακά ώρα με την ώρα και προς τις βραδινές ώρες της μέρας αυτής, τα πρώτα ασθενή κατά βάση φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε Κέρκυρα, Θεσπρωτία και τμήμα του νομού Ιωαννίνων. 

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 19 έως 29°C, στην Ήπειρο από 12 έως 31°C, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 17 έως 32°C.
Άνεμοι: Δυτικοί στο Ιόνιο στρεφόμενοι σε Νοτιοδυτικοί ώρα με την ώρα στο Ιόνιο, ενώ μέχρι το τέλος της μέρας θα γίνουν πιο Νότιοι, θα πνέουν στα 3 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ασθενείς Ανατολικοί, Βορειοανατολικοί από 1 έως τα 3 μποφόρ, στρεφόμενοι τάχιστα σε Δυτικούς μέσα στην μέρα, και μέχρι το τέλος τους και εδώ σε Νότιους, Νοτιοδυτικούς.

Καιρικές συνθήκες μέχρι και το μεσημέρι:



Καιρικές συνθήκες μέχρι και το τέλος της μέρας:



Τρίτη 06/09/2016:

Η μέρα που στην ουσία η κακοκαιρία χτυπά το κατώφλι της χώρας μας θα είναι η Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου. Έτσι ξεκινώντας από τις μεταμεσονύχτιες ώρες της Τρίτης και προς τις πρωινές, γρήγορα ο καιρός θα καταστεί άστατος πέρα από Κέρκυρα, Θεσπρωτία και Ιωάννινα, και στην Πρέβεζα, την Άρτα, τους Παξούς, τη Λευκάδα, την Αιτωλοακαρνανία και την Ευρυτανία με αρχικά ασθενή και σποραδικά φαινόμενα που μέχρι και αργά το μεσημέρι τώρα θα ενισχυθούν και πλέον στο καιρικό παιχνίδι θα μπει η Κεφαλλονιά, η Ιθάκη, η Αχαΐα, η Ηλεία, η Ζάκυνθος ενώ μέχρι και αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάζουν και περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τα Δυτικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, τα πιο δυτικά τμήματα της Ανατολικής Πελοποννήσου (Αρκαδία) και πιθανόν και Λακωνία μέχρι το βράδυ. Να τονίσω την πιθανή εμφάνιση υδροστροβίλων σε περιοχές του Ιονίου Πελάγους!

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 19 έως 25°C, στην Ήπειρο από 15 έως 24°C, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 17 έως 26°C. 
Άνεμοι: Νότιοι αρχικά στρεφόμενοι σε πιο Νοτιοανατολικούς στο Ιόνιο, θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ μέσα στην μέρα, και πιθανόν ακόμα και ριπές τους στα 8 με 9 μποφόρ στα ανοιχτά τμήματα δυτικά της Κέρκυρας. Σε Αμβρακικό και Πατραϊκό στα 5 με 6 και τοπικά με την έλευση των φαινομένων δύναται η ενίσχυση τους και κοντά στα 7 με 8 μποφόρ κατά κόρον οι ριπές αυτών. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως τα 6 μποφόρ από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις. 

Καιρικές συνθήκες μέχρι και το μεσημέρι:



Καιρικές συνθήκες μέχρι και το τέλος της μέρας:



Για το Αγρίνιο η έναρξη των φαινομένων αναμένεται το αργότερο τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης! Τα φαινόμενα μέχρι και το τέλος της ημέρας θα αποκτήσουν και ένταση και διάρκεια! Δείξτε λοιπόν την απαραίτητη προσοχή! 


Επιμέλεια άρθρου - χαρτών: Νίκος Κουτσοκώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου