Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Ο καιρός στο Ν. Αττικής έως την Τρίτη 18/10/16 - Αλλαγή του καιρού από τη Δευτέρα (Θ. Σταματόπουλος)


Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στον Ν. Αττικής από την Δευτέρα

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Σάββατο 15/10/2016:

Πολύ καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στον Νομό Αττικής και αύριο Σάββατο με ηλιοφάνεια. Λίγες νεφώσεις θα σχηματιστούν στα βόρεια του νομού κυρίως μέσα στην ημέρα. 


Άνεμοι Β 4-5 στον Σαρωνικό, Β-ΒΑ 5-6 bf στον Ν. Ευβοϊκό, ενώ στον Κορινθιακό θα πνέουν Α-ΝΑ 3-4 bf. 



Η θερμοκρασία μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί θα πέσει στα ορεινά γύρω στους 10-11 βαθμούς. Στα βόρεια προάστια στους 13-14, και στα υπόλοιπα γύρω στους 15-17 βαθμούς κελσίου. 

Η θερμοκρασία το μεσημέρι αναμένεται να φτάσει στις περισσότερες περιοχές του νομού γύρω στους 23-24 βαθμούς, ενώ στα ορεινά θα κυμαίνεται μεταξύ 20-22 βαθμών.


Κυριακή 16/10/2016:

Ο καλός καιρός θα παραμείνει και κατά την διάρκεια της Κυριακής στον νομό μας έτσι θα έχουμε ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές συννεφιές κυρίως προς το μεσημέρι/απόγευμα και μετά. 


Άνεμοι Β θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα στα ανατολικά και θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία γύρω στους 14 η ελάχιστη κατά Μ.Ο ενώ το μεσημέρι προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας και αναμένουμε να φτάσει γύρω στους 26-27 βαθμούς κελσίου.

Δευτέρα 17/10/2016:

Την Δευτέρα προβλέπεται μεταβολή του καιρού με αυξημένες συννεφιές κυρίως προς το μεσημέρι και μετά με πιθανότητα τοπικών βροχών στα ορεινά τμήματα του νομού.


Οι Άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση και θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ κυρίως στα ανατολικά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της. 

Τρίτη 18/10/2016:

Τέλος την Τρίτη σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία διαφαίνεται άκρως φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού στον νομό με αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού. 


Άνεμοι Β έως 7 μποφόρ κυρίως στα ανατολικά, δεν αποκλείεται οι ριπές τους να φτάσουν και τα 8 μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα περαιτέρω πτώση αφού οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπερνούν σε καμία περιοχή της Αττικής τους 20-21 βαθμούς κελσίου.

Επιμέλεια : Θάνος Σταματόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου