Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας - Τοπικές προγνώσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης έως την Πέμπτη 19/01/17

Από βροχές και χιονοπτώσεις θα συνοδευτεί η Τετάρτη στη χώρα μας. 

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Τετάρτη 18/01/2017:

Νεφώσεις σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, που πριν το ξημέρωμα θα δώσουν τοπικές βροχές στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα Νησιά του Ιονίου. Ήδη πριν το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν επεκταθεί και στην ηπειρωτική χώρα, και έτσι θα επηρεάζονται η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Θεσσαλία, Στερεά, η Πελοπόννησος και τα Νησιά του Ιονίου. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ημιορεινά της Κεντρικής χώρας και τα ημιπεδινά της Βόρειας χώρας. Το μεσημέρι και το απόγευμα τα φαινόμενα θα συνεχίζονται στις ίδιες περιοχές, ενώ βαθμιαία θα πολιορκείται από τα Δ-ΝΔ και η πόλη της Θεσσαλονίκης. Το βράδυ τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ελαφρώς δυτικότερα, και έτσι σταδιακά θα εξασθενήσουν από τα Νησιά του Ιονίου και θα εντοπίζονται πλέον σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα πλην της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης. 

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες το μεσημέρι, με πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων μέσα στο απόγευμα και εκ νέου πέρασμα τοπικά ισχυρών φαινομένων τη νύχτα (πιθανώς με τη μορφή καταιγίδας στις γύρω θάλασσες). 
Στη Θεσσαλονίκη θα παρατηρούνται περάσματα ασθενών κατά βάση βροχοπτώσεων (ασθενείς χιονοπτώσεις στα ημιορεινά) από το μεσημέρι και μετά, με τα φαινόμενα βαθμιαία να εντείνονται. Τη νύχτα θα χιονίζει ισχυρά σε ολόκληρο το Νομό, αρχικά στα ημιορεινά, σύντομα στα ημιπεδινά, ενώ το πρωί της Πέμπτης θα χιονίσει και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Άνεμοι: ΒΑ στο Βόρειο Αιγαίο, Ν-ΝΔ στα υπόλοιπα πελάγη

Πέμπτη 19/01/2017:

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από άποψης φαινομένων, με τη συννεφιά να παραμένει ωστόσο σε ολόκληρη τη χώρα. Βροχές θα σημειωθούν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, τη Μακεδονία (χιόνια έως τα πεδινά), τη Θράκη (χιόνια έως τα πεδινά) και τοπικά και στα Νησιά του Ιονίου. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στη Βόρεια Χώρα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα υπόλοιπα ηπειρωτικά
Άνεμοι: ΒΑ στο Βόρειο Αιγαίο, με μεταβλητές διευθύνσεις στα υπόλοιπα πελάγη

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου