Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Παρασκευή 14/04/17 - Διατήρηση της καλοκαιρίας

Με καλό καιρό θα συνεχιστούν και οι επόμενες ημέρες στη χώρα μας, με μοναδική εξαίρεση τις μεσημβρινές μπόρες σε ορισμένες περιοχές.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Τρίτη 11/04/2017:

Αραιές νεφώσεις στην Κεντρική και Νότια Χώρα, και τοπικές νεφώσεις στα υπόλοιπα ηπειρωτικά το μεσημέρι. Τοπικές πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες θα σημειωθούν σε περιοχές γύρω από τα ορεινά της Βόρειας και κυρίως της Βορειοδυτικής Χώρας. Τοπικές ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στην Κεντρική και Δυτική Κρήτη αργά το απόγευμα και το βράδυ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Άνεμοι: ΒΑ έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο, εξασθενημένοι στο Ιόνιο

Τετάρτη 12/04/2017:

Αραιές νεφώσεις σε σχεδόν ολόκληρη τη Χώρα, πιο πυκνές με βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές γύρω από τα ορεινά της Βόρειας Χώρας, που σύντομα θα εξασθενήσουν. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν τοπικά με ασθενή ένταση στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο
Άνεμοι: ΒΑ έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο, ΒΔ έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο

Πέμπτη 13/04/2017:

Νεφώσεις στην Ανατολική και Νότια Χώρα, ενώ πριν το ξημέρωμα πιθανώς να σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ορεινά της Βόρειας και Κεντρικής Χώρας, ενώ πιθανώς η ορεινή Πελοπόννησος να επηρεαστεί από πρόσκαιρη μεμονωμένη καταιγίδα.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στην Κεντρική Χώρα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Β-ΒΑ έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ΒΔ έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο

Παρασκευή 14/04/2017:

Σχεδόν αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με τοπικές βροχές ή και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα σε περιοχές γύρω από τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Υπαρκτό το ενδεχόμενο για καταιγίδα και στην Αττική.

Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω άνοδο, έως 22-23°C σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Άνεμοι: ΒΔ μέτριας έντασης στο Νότιο Αιγαίο και το ΝΑ Ιόνιο, εξασθενημένοι στις υπόλοιπες περιοχές.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου