Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Παρασκευή 30/06/17 - Καύσωνας προ των πυλών



Θερμή εισβολή που πληροί τις προϋποθέσεις για να μετονομαστεί σε "καύσωνα", περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να επηρεάσει την Ελλάδα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Πέμπτη 29/06/2017:

Αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική άνοδο. Αναλυτικότερα, τους 43°C θα αγγίξει ο υδράργυρος στη Λάρισα, τους 39°C σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, τους 40°C σε περιοχές της Βοιωτίας και τη Σπάρτη, τους 38°C στην Αθήνα και τους 36°C στη Θεσσαλονίκη.

Στους δύο παρακάτω χάρτες μπορείτε να δείτε τη θερμοκρασία νωρίς το πρωί και το μεσημέρι της Πέμπτης στη χώρα μας, σύμφωνα με τα δεδομένα του προγνωστικού μοντέλου GFS:



Οι άνεμοι μέτριας έντασης στα πελάγη. Στην Αττική ασθενείς, αρχικά ΒΔ διευθύνσεων, κι έπειτα ΝΔ. 

Παρασκευή 30/06/2017: 

Αίθριος καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, με ήπια μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Η πορεία της θερμοκρασίας στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τα δεδομένα του προγνωστικού μοντέλου GFS
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω σημαντική άνοδο. Αναλυτικότερα, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 44°C στη Λάρισα και τη Σπάρτη (πιθανώς ακόμη παραπάνω στη Σπάρτη), τους 40°C σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, τους 41°C σε περιοχές της Φθιώτιδας και τους 40°C στη Θεσσαλονίκη.
Στην Αττική όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες που θα φανούν το βράδυ της Πέμπτης. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να έχουμε επίδραση της θαλάσσιας αύρας από το Σαρωνικό στα Νότια Προάστια, σε πολύ τοπική κλίμακα μεν, κρατώντας όμως τη θερμοκρασία κάτω από ή και στους 38°C δε. Στο Κέντρο της Αθήνας και καθώς κινούμαστε Βορειοδυτικότερα θα επικρατεί ΒΔ άνεμος, οπότε και η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 41°C, ενώ σε περιοχές όπως το Θριάσιο Πεδίο δεν αποκλείεται να αγγίξει και τους 43°C. Σε χαμηλότερα επίπεδα θα παραμείνει η θερμοκρασία στα Ανατολικά του Νομού, με πιο αυξημένη ωστόσο την υγρασία κι εντονότερη τη δυσφορία.

Στους δύο παρακάτω χάρτες μπορείτε να δείτε τη θερμοκρασία νωρίς το πρωί και το μεσημέρι της Παρασκευής στη χώρα μας, σύμφωνα με τα δεδομένα του προγνωστικού μοντέλου GFS:


Οι άνεμοι ελαφρώς ενισχυμένοι στο ΝΑ Αιγαίο, ασθενείς στα υπόλοιπα πελάγη. Στην Αττική ΒΔ ασθενείς και τοπικά ΝΔ.


Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλα τα καιρικά νέα:



Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο facebook κι ενημερωθείτε αποκλειστικά για ό,τι συμβαίνει στον καιρό:

W3Schools

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου