Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως τη Δευτέρα 10/07/17 - Άνοδος της θερμοκρασίας

Παραλία Άπελλα, Κάρπαθος
Σε βαθμιαία άνοδο η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, στα όρια του καύσωνα από ’βδομάδα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Κυριακή 09/07/2017:

Τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά, κατά βάση στα ορεινά της Ηπείρου, της Ανατολικής Μακεδονίας και της Πελοποννήσου. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι της Κυριακής σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο, τους 38°C θα αγγίξει ο υδράργυρος στη Λάρισα, τους 36°C σε Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία (τοπικά στην Αιτωλοακαρνανία και παραπάνω), τους 37°C σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και την Αθήνα.
Άνεμοι: Ενισχυμένοι Β στο Αιγαίο, ασθενείς στο Ιόνιο

Δευτέρα 10/07/2017:

Τοπικές βροχές το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά. Αίθριος καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο, τους 39°C θα αγγίξει η θερμοκρασία στη Λάρισα, τους 38°C σε πεδινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, την Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία και τους 38°C στην Αθήνα (τοπικά και παραπάνω).
Άνεμοι: Ενισχυμένοι Β στο Αιγαίο, ασθενείς στο Ιόνιο.

Πατώντας στα παρακάτω κουμπιά, μπορείτε να δείτε την πρόγνωση για το ύψος κύματος στις ελληνικές θάλασσες (δεν αφορά παραλίες, κόλπους) για την Κυριακή και τη Δευτέρα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα WW3 του FNMOC.



Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου