Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τετάρτη 30/08/17 - Επιδείνωση του καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας την Τρίτη και την Τετάρτη, με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Τρίτη 29/08/2017:

Βροχές και τοπικές καταιγίδες από αργά το πρωί σε Μακεδονία και Θράκη, που βαθμιαία θα επεκτείνονται και σε περιοχές της Κεντρικής ηπειρωτικής Ελλάδας. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα περιορίζονται κυρίως σε Θράκη, Αν. Μακεδονία, τα Νότια τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, Βόρειο Αιγαίο και Αν. Θεσσαλία. 

Θερμοκρασία: Σε ραγδαία πτώση στη Βόρεια Χώρα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Ο υδράργυρος στο Κέντρο της Αθήνας θα αγγίξει τους 34-35°C.
Άνεμοι: Βοριάδες στα πελάγη, που θα αγγίζουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Η διαταραχή ανώτερης τροπόσφαιρας (κίτρινο, πράσινο) επηρεάζει τη χώρα μας το πρωί της Τετάρτης
Τετάρτη 30/08/2017:

Μέσα στη νύχτα ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάζουν τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη Βόρεια Εύβοια. Ήδη από τα ξημερώματα, το προαναφερθέν εκτεταμένο σύμπλεγμα καταιγίδων θα κινείται νοτιοδυτικότερα, επηρεάζοντας σταδιακά μέσα στη μέρα τη Στερεά κι έπειτα την Πελοπόννησο. Το μεσημέρι περιμένουμε παράλληλα μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Κεντρικής Μακεδονίας και τοπικά της Δυτικής Κρήτης. Το βράδυ, το εκτεταμένο σύμπλεγμα καταιγίδων πλέον θα εξασθενεί στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου.
Στην Αττική περιμένουμε καταιγίδες στα Δυτικά και Βόρεια, καθώς και μέσα στο Σαρωνικό στο πρώτο μισό της ημέρας (≈πρωί)

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στη Θράκη, σε μικρή περαιτέρω πτώση στην υπόλοιπη Βόρεια Χώρα, σε ραγδαία πτώση στις υπόλοιπες περιοχές. Ο υδράργυρος στο Κέντρο της Αθήνας δε θα ξεπεράσει τους 27°C.
Άνεμοι: Ισχυροί Β στο Αιγαίο που τοπικά θα αγγίζουν και τα 7 μποφόρ, ασθενείς από εναλλασσόμενες διευθύνσεις στο Ιόνιο.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου