Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως τη Δευτέρα 02/10/17 - Συνεχίζονται οι βροχές

Συνεχίζεται το φθινοπωρινό καιρικό σκηνικό στα ανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Κυριακή 01/10/2017:

Βροχές μέσα στο πρώτο μισό της ημέρας σε Ανατολική Θράκη, Νησιά του Αιγαίου (συμπεριλαμβανομένης και της Κρήτης), καθώς και σε Αν. Στερεά, Φθιώτιδα και τοπικά στη Μαγνησία. Το μεσημέρι ασθενή πρόσκαιρα φαινόμενα θα σημειωθούν και σε ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, με τη μορφή χιονιού στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας άνω των 2400 μ. Από το απόγευμα τα φαινόμενα πλέον θα εντοπίζονται μόνο στην Αν. Στερεά και την Κρήτη. 
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες, που ίσως δώσουν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα Βόρεια. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, χωρίς αξιόλογη μεταβολή σε Αττική, Αιγαίο, Ιόνιο και Δυτική Ελλάδα. Στην Αθήνα η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 21°C, ενώ στα ψηλότερα σημεία της Πάρνηθας η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε μονοψήφιες τιμές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Άνεμοι: Β-ΒΑ ενισχυμένοι στο Αιγαίο, ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις στο Ιόνιο

Δευτέρα 02/10/2017:

Τοπικές βροχές στην Αν. Στερεά, τη Μαγνησία και την Κρήτη, ενώ το μεσημέρι πιθανώς να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας. 
Στην Αττική περιμένουμε τοπικές νεφώσεις, που πρόσκαιρα ίσως δώσουν κάποιες ψιχάλες στα υπερβόρεια του Νομού. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο στα ηπειρωτικά, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 23°C.
Άνεμοι: Β-ΒΑ ενισχυμένοι στο Αιγαίο, ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις στο Ιόνιο

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου