Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Βαρομετρικό χαμηλό Δαίδαλος: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία έως την Τρίτη 24/10/2017

Το πρώτο ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει τη χώρα μας φέτος το φθινόπωρο έχει το όνομα Δαίδαλος, και αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία του σε κάθε γωνιά της χώρας μας με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους. 

Η διαταραχή που θα επηρεάσει τη χώρα μας, οργανωμένη σε μεγάλο εύρος της τροπόσφαιρας καθ’ ύψος, με κίτρινες/πράσινες αποχρώσεις
Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Δευτέρα 23/10/2017:

Βροχές και καταιγίδες ήδη από νωρίς πριν το ξημέρωμα στο Βόρειο Ιόνιο, που βαθμιαία μέχρι το πρωί θα επεκτείνονται νοτιότερα μέσα στο Πέλαγος, αλλά και στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Σταδιακά μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα γενικεύονται στις προαναφερθείσες περιοχές, κι έτσι το μεσημέρι φαινόμενα θα σημειώνονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία, κι ίσως πρόσκαιρα στη Δυτική Θράκη. 
Πού θα σημειωθούν βροχές/καταιγίδες στο πρώτο μισό της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS
Το απόγευμα οι βροχές κι οι καταιγίδες θα συνεχιστούν περίπου στις ίδιες περιοχές, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στα Δυτικά, και βροχές/καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα σημειώνονται στη Μακεδονία, τη Θράκη, το Αν. Αιγαίο και την Κρήτη.
Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις, που μέσα στη μέρα θα πυκνώσουν και πιθανώς το απόγευμα να σημειωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. 
Πού θα σημειωθούν βροχές/καταιγίδες στο δεύτερο μισό της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS
Θερμοκρασία: Σε πτώση στα Δυτικά και Βόρεια, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας
Άνεμοι: Ενισχυμένοι Δυτικοί στο Ιόνιο, ισχυροί Νοτιάδες στο Αιγαίο

Τρίτη 23/10/2017:

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί σε μεγάλο μέρος της χώρας, με έμφαση στη Δυτική Χώρα και το Αν. Αιγαίο. Και το υπόλοιπο Αιγαίο θα επηρεαστεί από φαινόμενα μέσα στη μέρα, ενώ το βράδυ πιθανώς να επηρεαστεί και η Αν. Στερεά.

Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω πτώση στα Δυτικά και Βόρεια, σε πτώση και στην υπόλοιπη χώρα
Άνεμοι: Ενισχυμένοι ΒΔ στο Ιόνιο, ισχυρών εντάσεων από μεταβλητές διευθύνσεις στο Αιγαίο

Λόγω της ευμετάβλητης κατάστασης για την Τρίτη και την Τετάρτη, αναλυτικότερη πρόγνωση θα αναρτηθεί όταν υπάρξουν διαθέσιμα νεότερα και πιο σίγουρα στοιχεία.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου