Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για τη Δευτέρα 27/11/17 - Επιδείνωση του καιρού

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τη Δευτέρα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Δευτέρα 27/11/2017:

Βροχές τοπικά ισχυρές σε Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Ιόνιο, Στερεά και Πελοπόννησο, που βαθμιαία θα επεκτείνονται ανατολικότερα. Σύντομα θα ξεκινήσει να επηρεάζεται και το Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη, όπου τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τα φαινόμενα θα έχουν πλέον ασθενή χαρακτήρα και βαθμιαία θα υποχωρούν. Από το απόγευμα τα φαινόμενα και στα Ανατολικά θα αρχίσουν να εξασθενούν, και πλέον το βράδυ θα απασχολούν κατά βάση την Τουρκία, ενώ εκ νέου ασθενείς βροχές περιμένουμε στη Δυτική Ελλάδα, που μέσα στη νύχτα ίσως επεκταθούν έως και τον Κορινθιακό ή και την Αν. Στερεά εξασθενούμενες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, και τοπικά της Πελοποννήσου. Χαλαζοπτώσεις πιθανώς να σημειωθούν σε περιοχές της Δυτικής Χώρας και του Αιγαίου. 
Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τη νύχτα προς Τρίτη στην Κεντρική Μακεδονία, κίνδυνος παγετού και για την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα.
Στην Αττική περιμένουμε ποτιστικές βροχές το πρωί, που έπειτα θα υποχωρήσουν ανατολικότερα. Μέσα στην υπόλοιπη ημέρα ίσως σημειωθούν ασθενείς πρόσκαιροι όμβροι στα Δυτικά ή τα Βόρεια του Νομού.
Το αβαθές βαρομετρικό χαμηλό που θα επηρεάσει τη χώρα μας
Θερμοκρασία: Σε ραγδαία πτώση στη Βόρεια Ελλάδα, σε μικρή πτώση στα Κεντρικά ηπειρωτικά, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας
Άνεμοι: Ισχυροί ΒΔ στο Ιόνιο, ενισχυμένοι ΝΔ στο Αιγαίο που έπειτα στο Βόρειο Αιγαίο θα στραφούν σε ΒΔ.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου