Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Επιδείνωση του καιρού με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα την Τρίτη 30/01/2024 στην Αττική

Κορύφωση της κακοκαιρίας "Ερμής" αναμένεται την Τρίτη στην Αττική, με χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα.

Επόμενες ώρες - Τρίτη 30/01/2024:

Τις αμέσως επόμενες ώρες ο καιρός θα ξεκινήσει να παρουσιάζει πιο γενικευμένα κλεισίματα, με πιο συνεχή φαινόμενα στα ορεινά και γύρω από αυτά, και εξάρσεις φαινομένων κατά κύματα πιο μακριά από τους ορεινούς όγκους, όπως π.χ. στο λεκανοπέδιο της Αθήνας. Οι χιονοστρώσεις θα εντοπίζονται πάνω από τα 500-600 μ (στη Βορειοδυτική Αττική πιθανόν χαμηλότερα), ενώ οι χιονοπτώσεις θα περιορίζονται πάνω από τα 300-400 μ, και προοδευτικά μέχρι το ξημέρωμα πάνω από τα 200-300 μ.

Γίνετε μέλος της ομάδας μας και κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε πρώτοι για όλες τις καιρικές εξελίξεις.

Το πρωί ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση, με συνεχή και τοπικά έντονα φαινόμενα, που θα επηρεάζουν και τα ενδότερα του νομού. Στα πιο βόρεια τμήματα του νομού θα εκδηλωθούν και χιονοκαταιγίδες. Τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα βρίσκονται περίπου στα 150-250 μ, ενώ οι χιονοστρώσεις θα αφορούν περιοχές πάνω από τα 400-500 μ στη Βορειοανατολική Αττική και πάνω από τα 350-450 μ στη Βόρεια και Βορειοδυτική Αττική.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν και πάλι κοντά στους ορεινούς όγκους, και θα επηρεάζουν μόνο παροδικά τα ενδότερα του νομού, με τη μορφή χιονοπτώσεων πάνω από τα 300 μ και προοδευτικά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας πάνω από τα 400 μ.

Οι χιονοπτώσεις την Τρίτη στην Αττική σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης του Weatherathens, σε τροποποιημένη έκδοση που αναγνωρίζει και πιο οριακές συνθήκες χιονόπτωσης, κατά τις οποίες οι νιφάδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, με δεδομένα εισόδου από το αριθμητικό μοντέλο ICON-EU

Τριδιάστατη αναπαράσταση των προβλεπόμενων χιονοπτώσεων για την Τρίτη στην Αττική σύμφωνα με το μοντέλο χιονόπτωσης του Weatherathens, σε τροποποιημένη έκδοση που αναγνωρίζει και πιο οριακές συνθήκες χιονόπτωσης, κατά τις οποίες οι νιφάδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, με δεδομένα εισόδου από το αριθμητικό μοντέλο ICON-EU
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση, έως 6-7°C το μεσημέρι στο Κέντρο της Αθήνας
Οι χάρτες του μοντέλου χιονόπτωσης βρίσκονται διαθέσιμοι εδώ και ανανεώνονται 2 φορές την ημέρα σε προγνωστικούς κύκλους 0z και 12z.

Άνεμοι: Από βόρειες - βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 5-6 μποφόρ

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου