Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Πρόγνωση χιονιά Αττικής 30/12 - 01/01 και χάρτες για ολόκληρη την Ελλάδα - Πού θα το στρώσει

Χάρτες χιονιού - Ελλάδα:






























Χάρτες υψομέτρου από το οποίο θα ξεκινά η χιονόπτωση:

Μεσημέρι Πέμπτης

















Βράδυ Πέμπτης - Ξημερώματα Παρασκευής
















Πρόγνωση καιρού Αττικής:


Τετάρτη 30-12:

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τετάρτη σε ολόκληρο το νομό Αττικής με τσουχτερό κρύο. 
Νεφώσεις περιμένουμε σε ολόκληρο τον νομό από νωρίς το πρωί, με σημαντική πιθανότητα για κάποιες τοπικές βροχές στα βορειότερα του νομού λίγο πριν ή λίγο μετά το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα από τα 800 μ. και πάνω το απόγευμα και το βράδυ. 
Μετά τα μεσάνυχτα, η θερμοκρασία θα κατηφορίσει ακόμα περισσότερο, επιτρέποντας σε κάποιες νιφάδες να εμφανιστούν ακόμα και σε υψόμετρα 500 μ. στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία έως 8 βαθμούς στο κέντρο της Αθήνας νωρίς το πρωί, σημαντική πτώση από το απόγευμα. Αργά τη νύχτα η θερμοκρασία ακόμα και στον 1 βαθμό στο κέντρο της Αθήνας, ίσως και αρνητικές τιμές στα γύρω προάστια. 

Πέμπτη 31-12:

Με μουντό καιρό θα ξεκινήσει η Πέμπτη, με κάποιες τοπικές βροχές στα κεντρικά και ανατολικά του νομού. Στο ίδιο μοτίβο θα κυλίσει και η υπόλοιπη ημέρα, ωστόσο από τα 500 μ. και πάνω ό,τι πέφτει θα είναι σε μορφή χιονιού, κυρίως στα ανατολικά. Στον νομό δεν θα καταγραφεί τιμή ανώτερη των 6 βαθμών κελσίου, νωρίς το πρωί στους 2 βαθμούς στο Κέντρο της Αθήνας, 1 βαθμό στα Βόρεια Προάστια. 




Παρασκευή 01-01:

Εκ νέου - σημαντική αυτήν την φορά - επιδείνωση αναμένεται πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για ολόκληρο τον νομό, αυτήν την φορά με τα χιόνια ακόμα και σε μηδενικό υψόμετρο. 
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, με πιθανή τοπική χιονόστρωση σε αυτοκίνητα, δένδρα κτλ, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να ασπρίσουν ακόμα και οι δρόμοι. Για τα πιο βόρεια και ανατολικά του νομού τα πράγματα είναι πιο ενθαρρυντικά για τους χιονόφιλους, καθώς ο λευκός επισκέπτης θα δώσει σπάνιες εκπλήξεις. 
Η πιθανότητα για συνέχιση των φαινομένων μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής υπάρχει ακόμη, και θα διευκρινιστεί μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. 
Την Παρασκευή το πρωί το κρύο θα είναι ακόμα δριμύτερο, με αρνητικές τιμές μέχρι και σε παράκτιες περιοχές. Σταδιακή άνοδος από το απόγευμα.

Οι άνεμοι ΒΑ έως 5 μποφόρ με περισσότερη ένταση στα πιο ανατολικά τμήματα του νομού καθ’ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας

Αύριο το βράδυ θα ανέβουν χάρτες εκτίμησης χιονόστρωσης αποκλειστικά για το νομό Αττικής

Επιμέλεια: Δραβίλας Ιωάννης


Δείτε την ομάδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε κάθε στιγμή:
https://www.facebook.com/groups/534486566705989/?fref=ts

2 σχόλια:

  1. έχεις κάνει λάθη στις ώρες, ειδικά στους χάρτες. Επίσης τα ποσοστά νιφαδόπτωσης πώς τα υπολογίζεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. α) σε ποιον χάρτη? Αν λες για τα υψόμετρα, σε διαβεβαιώνω ότι είναι μέσος όρος των καλύτερων προγνωστικών μοντέλων
      β) δεν είναι ποσοστά νιφαδόπτωσης, είναι πιθανότητες!

      Διαγραφή