Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από σήμερα το βράδυ - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας




















Από νωρίς σήμερα το βράδυ, αναμένονται οι πρώτες βροχοπτώσεις σε όλη την Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, με αξιόλογες χιονοπτώσεις από τα 700 μ. και πάνω.

Αργότερα και μετά τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν να επηρεάζουν και περιοχές της
κεντρικής ηπειρωτικής χώραςΣτο επίκεντρο θα βρίσκεται η Πελοπόννησος, με τα δυτικά τμήματά της να δέχονται μεγάλα ποσοστά υετού. 

Πριν τα ξημερώματα, θα βρέχει σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, της Κεντρικής Στερεάς, της Ηπείρου, της Κεντρικής Πελοποννήσου και την Νότια Θεσσαλία

Φαινόμενα θα επηρεάσουν και την Αττική, περισσότερο στα Δυτικά του Νομού, με τις χιονοπτώσεις από τα 700-800 μ. και πάνω σε Πάρνηθα και Πεντέλη, που σύντομα θα μετατραπούν σε χιονόνερο ή βροχή. 

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά της Κεντρικής Χώρας, στην Πελοπόννησο από τα 1000 μ. και στην κεντρική και βόρεια χώρα από τα 400-500 μ. και πάνω. Το πρωί τα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως την Πελοπόννησο, την Στερεά Ελλάδα και την Νότια Θεσσαλία

Πριν το μεσημέρι, σφοδρό κύμα βροχοπτώσεων θα σαρώσει και την Αττική.

Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν ανατολικότερα, και πριν το βράδυ μόνο στο Αιγαίο

Οι άνεμοι σήμερα το βράδυ στο Ιόνιο ΒΑ έως 5 μποφόρ, στο Αιγαίο ΝΔ έως 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Τετάρτης περιμένουμε σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.


Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα, κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα.


Επιμέλεια: Δραβίλας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου