Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Επιδείνωση του καιρού από τα Δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Πέμπτη 18/02/16





Όπως είχαμε προαναγγείλει σε προηγούμενο άρθρο μας, ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή επιδείνωση από το μεσημέρι της Πέμπτης, αρχικά από τα Δυτικά και αργότερα και στην υπόλοιπη χώρα.

Περιληπτική ανάλυση κυκλοφορίας ατμόσφαιρας:

Αβαθές βαρομετρικό χαμηλό από την Βόρεια Λιβύη θα μας επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες, δίνοντας φαινόμενα σε
σχεδόν ολόκληρη τη χώρα. Το κλειστό κέντρο πιέσεων θα δημιουργηθεί αύριο το μεσημέρι στην Βόρεια Λιβύη και συνοδευόμενο από trough θα ξεκινήσει την πορεία του βορειότερα. Μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης το βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο με χαμηλότερη πίεση στο κέντρο του τα 1002-1005 hPa, ενώ δεν θα αργήσει να δημιουργηθεί και θερμό μέτωπο προεκτεινόμενο βορειότερα. Το θερμό μέτωπο κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει στάσιμο έως ότου διαλυθεί, εν αντιθέσει με το βαρομετρικό χαμηλό που θα κινηθεί ανατολικότερα. 

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Πέμπτη 18/02:

Η ημέρα θα ξεκινήσει με πυκνές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και τοπικές βροχές μόνο στα βορειοδυτικά (Ν. Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Καστοριάς, Κοζάνης, Γρεβενών).
Πριν το μεσημέρι τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές, με την πυκνή συννεφιά ωστόσο να παραμένει στον ουρανό. 
Εκ νέου επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από νωρίς το απόγευμα, με βροχές να σαρώνουν την Πελοπόννησο από τα ΝΔ προς τα ΒΑ, την Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Το βράδυ (00:00 ± 3 ώρες) ίσως σημειωθούν ασθενή φαινόμενα και στην Αττική, με μικρή διάρκεια. Αργότερα και πριν το ξημέρωμα θα βρέχει στο Αιγαίο, την Νότια Θράκη και Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τοπικά στην Πελοπόννησο.

Εφαρμογή weatherathens για κινητά android

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση:
Στην Αθήνα από 13 έως 21, στην Θεσσαλονίκη από 12 έως 20. Στα Δυτικά και την Κρήτη από 13 έως 20, ενώ στα πιο ορεινά 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι αρχικά ΝΑ στο Νότιο Ιόνιο και το Νότιο Αιγαίο έως 5 μποφόρ, και ΒΑ έως 4 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο. Αργότερα θα γυρίσουν σε Ν-ΝΔ έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο ΒΑ έως 5 μποφόρ.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Μετεωρολογικό λεξικό
Radar για όλη την Ελλάδα
Η ατμόσφαιρα τώρα
Ηλεκτρική δραστηριότητα
Καιρικό forum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου