Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Raincast Αττικής για τις επόμενες ώρες και αύριο 20-21/05/16 - Διαβάστε αναλυτικά



Επιδείνωση παρουσιάζει ήδη ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.

Περιληπτική ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας:

Το βαρομετρικό χαμηλό που προσεγγίζει τη χώρα μας από τα ΝΔ θα βρεθεί το πρωί του Σαββάτου ακριβώς κάτω από την ψυχρή λίμνη που θα κατευθύνεται προς το μέρος του. Η ψυχρή λίμνη θα ακολουθήσει την τροχιά του βαρομετρικού χαμηλού, και πλέον το οργανωμένο σε όλα τα ατμοσφαιρικά στρώματα σύστημα κακοκαιρίας θα κινηθεί προς τη χώρα μας. Το μεσημέρι του Σαββάτου το κέντρο χαμηλών πιέσεων θα βρεθεί ακριβώς επάνω από την Κεντρική Ελλάδα, με πολλαπλές διαταραχές γύρω του να επηρεάζουν μεγάλο μέρος της χώρας μας. 

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Παρασκευή 20/05:

Το υπόλοιπο της ημέρας θα συνοδευτεί από πυκνή συννεφιά και τοπικά διαδοχικά περάσματα ασθενών βροχοπτώσεων από αργά το απόγευμα έως και τη λήξη της ημέρας. Πιθανές ασθενείς βροχές με συνοδεία σκόνης (λασποβροχές) είναι πιθανές αργά το βράδυ.

Οι δύο πιθανές τροχιές του βαρομετρικού χαμηλού


Σάββατο 21/05:

Ήδη από λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα όποια περάσματα ασθενών βροχοπτώσεων θα έχουν ξεκινήσει να εξασθενούν, με παύση των φαινομένων νωρίς το πρωί και πιθανό μικρό άνοιγμα του καιρού σε ορισμένες περιοχές. 


Χάρτης επιφάνειας για το πρωί του Σαββάτου
Ο ουρανός όμως σύντομα θα ξανακλείσει, με ασθενείς λασποβροχές να σημειώνονται πιο οργανωμένες στα κεντροβόρεια του νομού. Τοπικές βροχές μέτριας έντασης είναι πιθανές για το διάστημα 12:00 - 18:00. Από το απόγευμα η συννεφιά θα δείξει σημάδια σπασίματος, στο μεγαλύτερο μέρος του νομού. Βροχές θα κάνουν την εμφάνισή τους στα υπερβόρεια του νομού και πιθανώς μέχρι την Πάρνηθα. Ασθενή φαινόμενα ίσως φθάσουν και λίγο νοτιότερα. 
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Λόγω της τροχιάς του βαρομετρικού χαμηλού, ο νομός δεν θα επηρεαστεί από ισχυρούς ανέμους την Παρασκευή και το Σάββατο.


Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου