Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Στην αιχμή της αύριο και μεθαύριο η θερμή εισβολή - Πρόγνωση καιρού Αττικής + Χάρτες θερμοκρασίας 30-31/05/16



Οι θερμές αέριες μάζες που επηρεάζουν τις τελευταίες ημέρες την περιοχή μας αναμένεται να φτάσουν ακόμα βορειότερα τις πρώτες ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, κορύφωση της θερμής εισβολής στη χώρα μας θα αποτελέσουν οι υψηλές θερμοκρασίες που θα σημειωθούν σε ολόκληρη τη χώρα την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη.

Σήμερα, Κυριακή, ο υδράργυρος άγγιξε και ξεπέρασε στην περιοχή της Λάρισας τους 35°C, ενώ στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν ήταν στον Αυλώνα οι 31,9°C και στο Πόρτο Ράφτη οι 31,8°C όπως σωστά προβλέψαμε σε προηγούμενο άρθρο μας

Την Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη η κατάσταση θα είναι ακόμη χειρότερη, αφού τα θερμόμετρα σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας περιμένουμε να δείξουν την τιμή των 36°C. Στην Αττική ο υδράργυρος θα αγγίξει σε ορισμένες πόλεις τους ακόμα και τους 33°C!

Δείτε στους παρακάτω χάρτες την μέγιστη θερμοκρασία που θα σημειωθεί σε κάθε περιοχή της Αττικής την Δευτέρα και την Τρίτη (Σημειώνονται και οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν κατά τη διάρκεια της ημέρας):

Δευτέρα 30/05/16:

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πριν το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε άνοδο, με πιο υψηλές τιμές στα ανατολικότερα τμήματα του νομού.



Τρίτη 31/05/16:

Ηλιοφάνεια με λίγες διάσπαρτες νεφώσεις μέσα στη μέρα. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τοπικά ακόμα και τους 34°C.


Σε εξίσου υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία και την Τετάρτη, αναλυτικότερη ενημέρωση σε νεότερο άρθρο.
Επιστροφή στην αρχική μας σελίδα για περισσότερα άρθρα

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου