Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας 02-05/06/16 - Διατήρηση της καλοκαιρίας (Ν. Κουτσοκώστας)



Περιληπτικά η κατάσταση στην Ευρώπη:


Συνοπτικά στην Ευρώπη τα τελευταία 24ωρα έχουμε ένα εκτεταμένο βαρομετρικό χαμηλό να στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του, φέρνοντας βροχές και ισχυρές καταιγίδες σε περιοχές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και θερμοκρασίες υψηλές για την εποχή στα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη. Ζέστη επικρατεί γενικά στα Βαλκάνια και την Ιταλία.



Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας για τις επόμενες ημέρες:
Τι μέλλει μετεωγενέσθαι λοιπόν στην δυτική Ελλάδα;

Πέμπτη 2 Ιουνίου

Η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό, μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες δεν αποκλείεται ένα πέρασμα συννεφιάς από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά, μικρή μεν η πιθανότητα να δώσει κάποιες ψιχάλες στα ορεινά. Μέχρι και το βράδυ ο καιρός θα έχει γίνει πάλι αίθριος. 

Θερμοκρασία: Στην Ήπειρο από 13 έως 30 βαθμούς, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 17 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 28 βαθμούς.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί στρεφόμενοι σε δυτικούς 2 με 3 μποφόρ σε θάλασσα και στεριά, ίσως φτάσουν τα 4 με 5 στα ορεινά τμήματα ανά διαστήματα. 

Παρασκευή 3 Ιουνίου 

Αίθριος και πάλι ο καιρός όλη την διάρκεια της μέρας σε όλη την Δυτική Ελλάδα. 

Θερμοκρασία: Στην Ήπειρο από 14 έως 30 βαθμούς, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 18 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 28 βαθμούς.
Άνεμοι: Θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στα 3 με 5 μποφόρ και πιθανόν 6 στα ανοιχτά τμήματα του Ιονίου, 2 με 4 στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα. 

Σάββατο 4 Ιουνίου

Αίθριος ο καιρός όλη την διάρκεια της μέρας, λίγα σύννεφα αν αυτά εμφανιστούν σε περιοχές του Ιονίου τις μεσημβρινές ώρες και τίποτα άλλο. 
Θερμοκρασία: Στην Ήπειρο από 12 έως 29 βαθμούς, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 16 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27 με 28 βαθμούς.
Άνεμοι: θα διατηρηθούν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις στο Ιόνιο στα 3 με 5 μποφόρ, 2 με 4 μποφόρ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα. 

Κυριακή 5 Ιουνίου 

Αίθριος ο καιρός όλη την ημέρα. 
Θερμοκρασία: Στην Ήπειρο από 13 έως 30 βαθμούς, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 17 έως 30 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28 βαθμούς.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο, 2 με 4 στα δυτικά ηπειρωτικά. 

Σημείωση: Στα αστικά κέντρα η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες δεν θα πέφτει κάτω από τους 19 βαθμούς λόγω εγκλωβισμού της ζέστης.

Επιμέλεια: Νίκος Κουτσοκώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου