Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως και το Σάββατο 16/07/16 - Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας



Αμυδρή επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη Βόρεια και Δυτική Χώρα από αύριο, Παρασκευή.

Περιληπτική ανάλυση της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας:

Βαρομετρικό χαμηλό οδεύοντας προς τη Σκανδιναβία έχει αναπτύξει ψυχρό μέτωπο στα Νότια, προκαλώντας έτσι long - wave trough που διασχίζει την Κεντρική Ευρώπη, εγκαθιστώντας μεσημβρινή κυκλοφορία. Το νότιο άκρο της διαταραχής στην ανώτερη ατμόσφαιρα, διασχίζοντας πρώτα την Ιταλία, αναμένεται από το βράδυ της Παρασκευής να βρεθεί αρκετά κοντά στη χώρα μας, προκαλώντας πτώση της θερμοκρασίας, και βροχές, αλλά και ισχυρούς ανέμους από την επόμενη εβδομάδα. Η ψυχρή λίμνη θα υποχωρήσει βορειοανατολικότερα από την Κυριακή.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας: 

Παρασκευή 15/07/2016:

Η ημέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο από αργά το πρωί θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στη Βόρεια Χώρα. Τοπικές ασθενείς βροχοπτώσεις θα σημειώνονται διάσπαρτα στη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ αργά το απόγευμα θα σημειωθεί καταιγίδα βορειοανατολικά ή βορειοδυτικά από τη Θεσσαλονίκη. Το βράδυ θα συννεφιάσει από τα Δυτικά και πιθανώς να σημειωθούν περάσματα ασθενών βροχών στη Δυτική Χώρα.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση από τα βορειοδυτικά, σε μικρή άνοδο στα Κεντρικά, Νότια και Ανατολικά.
Άνεμοι: Δ έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, εξασθενημένοι στο Αιγαίο.

Σάββατο 16/07/2016:

Νεφώσεις στη Βόρεια και Δυτική Χώρα, με τοπικές ασθενείς βροχές στο Βόρειο Ιόνιο. Το μεσημέρι πιθανώς να σημειωθούν ασθενή φαινόμενα στη Δυτική Μακεδονία ή την Ήπειρο (Μικρή πιθανότητα για καταιγίδα σε κάποια περιοχή της Βόρειας ή Κεντρικής χώρας, αναλυτικότερη ενημέρωση σε επόμενο άρθρο). Από νωρίς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις γειτονικές χώρες.

Θερμοκρασία: Σε αισθητή πτώση
Άνεμοι: Δ-ΒΔ έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο, εξασθενημένοι στο Αιγαίο. 


Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου