Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας έως την Παρασκευή 05/08/16 (Ν. Κουτσοκώστας)

Νικιάνα Λευκάδας, 25/07/2016
Τοπικές βροχές αναμένονται τις επόμενες ημέρες στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στα ορεινά τμήματά της.

Πρόγνωση καιρού Δυτικής Ελλάδας:
από την Τετάρτη 03 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 05 Αυγούστου:

Τετάρτη 03/08/2016:

Καλός και ζεστός θα είναι ο καιρός αρχικά σε όλη την Δυτική Ελλάδα, τις ζεστές όμως ώρες της ημέρας στην Ηπειρωτική Δυτική Ελλάδα αναμένεται να παρατηρηθούν σε ορεινούς όγκους τα χαρακτηριστικά νέφη αστάθειας και μέχρι το απόγευμα δεν αποκλείεται κάποια μπόρα στα ορεινά των νομών Ιωαννίνων και Άρτας, με σαφώς μικρότερη πιθανότητα κάποια μπόρα να εντοπίζεται και στην Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανία, με βελτίωση του καιρού μέχρι το βράδυ!

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 22°C έως 35°C, στην Ήπειρο από 15°C έως 36°C, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 22°C έως 36°C. Στα πεδινά αστικά κέντρα δεν θα πέφτει κάτω από τους 24°C.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί - Δυτικοί θα πνέουν στο Ιόνιο, ενισχυμένοι κατά την διάρκεια της μέρας και στα 4 με 6 μποφόρ, με τάση να κοπάσουν προς τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 5 μποφόρ.

Πέμπτη 04/08/2016:

Σταθερά ζεστός θα είναι ο καιρός σε όλη την Δυτική Ελλάδα, τις μεσημβρινές ώρες στους ορεινούς όγκους της Ηπειρωτικής Ελλάδας θα έχουμε και πάλι αστάθεια και μέχρι το απόγευμα δεν αποκλείονται κάποιες μπόρες στα ορεινά των νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας.

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 23°C έως 36°C, στην Ήπειρο από 15°C έως 38°C, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 22°C έως 38°C. Στα πεδινά αστικά κέντρα δεν θα πέφτει κάτω από τους 24°C.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί - Δυτικοί θα πνέουν στο Ιόνιο στα 4 με 5 μποφόρ, με τάση να κοπάζουν από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα στα 3 με 4. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βορειοανατολικούς ασθενείς από τις βραδινές ώρες και ανά διαστήματα.

Παρασκευή 05/08/2016:

Η επιμονή του πολύ ζεστού καιρού θα είναι το χαρακτηριστικό του καιρού για την Δυτική Ελλάδα, το μεσημέρι όμως στους ορεινούς όγκους της Ηπειρωτικής Ελλάδας θα έχουμε και πάλι αστάθεια με τάση πλέον αυτή να επιμένει και σε πεδινά τμήματα από την Ήπειρο μέχρι την Δυτική Στερεά Ελλάδα και μέχρι το απόγευμα, αστάθεια θα υπάρχει πλέον και στην Δυτική Ορεινή Πελοπόννησο. Δεν αποκλείονται κάποιες μπόρες τοπικές και στα πεδινά πέρα από τα ορεινά των νομών Ιωαννίνων, Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας. Βελτίωση του καιρού από αργά το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Στα Ιόνια Νησιά από 23°C έως 36°C, στην Ήπειρο από 15°C έως 38°C, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 22°C έως 38°C. Στα πεδινά αστικά κέντρα δεν θα πέφτει κάτω από τους 24°C.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί - Δυτικοί θα πνέουν στο Ιόνιο στα 3 με 5 μποφόρ, με τάση να κοπάζουν από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα στα 2 με 4. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 2 έως 4 μποφόρ, στρεφόμενοι σε βορειοανατολικούς ασθενείς από τις βραδινές ώρες και ανά διαστήματα.
Θερμοκρασία Ιονίου: 26 - 27°C.


Επιμέλεια: Νίκος Κουτσοκώστας
Για το weatherathens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου