Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Κυριακή και τη Δευτέρα 07-08/08/16 - Τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά

Πρόσκαιρη επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Κυριακή 07/08/2016:

Τοπικές βροχές αναμένονται πριν το ξημέρωμα στη Βόρεια Ήπειρο, που σταδιακά θα εξασθενήσουν. Αργά το πρωί θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, και σύντομα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις ή και τοπικές καταιγίδες στις γύρω περιοχές, με μεγαλύτερη έμφαση στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο. Κύμα ισχυρών βροχοπτώσεων θα κινηθεί το απόγευμα από τα ΒΔ προς τα ΝΑ, επηρεάζοντας τη Βόρεια Ήπειρο και τμήματα της Μακεδονίας. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων περιμένουμε από αργά το βράδυ.

Θερμοκρασία: Σε σταθερά επίπεδα
Άνεμοι: Β έως 5-6 μποφόρ στο Αιγαίο, το βράδυ μικρή ενίσχυση στο Βόρειο Ιόνιο

Δευτέρα 08/08/2016:

Σε κλοιό βροχοπτώσεων θα βρίσκονται η Δυτική Μακεδονία και η Βόρεια Θεσσαλία ήδη από πριν το ξημέρωμα. Το πρωί τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ γύρω από τους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις, που σταδιακά θα πυκνώσουν και αργά το μεσημέρι και το απόγευμα θα δώσουν περάσματα καταιγίδων στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή
Άνεμοι: Β στο Αιγαίο έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ που θα επηρεάσουν και την Ανατολική Στερεά, ενώ στο Ιόνιο ασθενείς που από το απόγευμα θα ενισχυθούν.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου