Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Κυριακή 14/08/16 - Βροχές στα Βόρεια και πτώση της θερμοκρασίας

Πρόσκαιρη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιόλογη πτώση το Σαββατοκύριακο.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Πέμπτη 11/08/2016:

Αίθριος καιρός αναμένεται σε ολόκληρη τη χώρα, ωστόσο από αργά το μεσημέρι θα συννεφιάσει στα Βόρεια τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις με διάρκεια. 

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο
Άνεμοι: Β-ΒΔ στα πελάγη έως 4 μποφόρ

Παρασκευή 12/08/2016:

Βροχές αναμένονται ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, που θα επιμείνουν στην περιοχή για αρκετές ώρες. Το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, με πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στις γύρω περιοχές. Με αίθριο καιρό θα κυλήσει η ημέρα στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Θερμοκρασία: Σε πτώση στο Αιγαίο και την Ανατολική ηπειρωτική χώρα, δεν θα ξεπεράσει τους 34°C, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν περιμένουμε κάποια αξιόλογη μεταβολή.
Άνεμοι: Στο Αιγαίο, το Ικάριο, το Καρπάθιο και το Θρακικό Πέλαγος ΒΔ έως 6 μποφόρ, στο Ιόνιο ΒΔ έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ

Περαιτέρω πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος το Σάββατο, με τα φαινόμενα να μετατοπίζονται σε νοτιότερα τμήματα της χώρας, ενώ με καλό καιρό φαίνεται ότι θα κυλήσει η Κυριακή. 
Αναλυτικότερη ενημέρωση σε επόμενο άρθρο

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου