Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τρίτη 23/08/16 - Επιδείνωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα

Βροχερός αναμένεται ο καιρός την ερχόμενη εβδομάδα στη χώρα μας

Περιληπτική ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας:

Long - wave trough προερχόμενη από τη Σκανδιναβία και επεκτεινόμενη έως και τα Βαλκάνια, αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας να αποκοπεί και να κατηφορίσει προς τη χώρα μας. Η διαταραχή, κινούμενη στην ανώτερη τροπόσφαιρα, θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα ΒΔ και θα προσφέρει μια ανάσα δροσιάς σε ολόκληρη τη χώρα έως και το τέλος της εβδομάδας.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Δευτέρα 22/08/2016:

Η ημέρα θα ξεκινήσει με σχετικά αίθριο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, όμως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις γύρω από τα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, όπου και θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες. Πρόσκαιρα φαινόμενα περιμένουμε και κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου, στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς και τη Θεσσαλία. Παύση των φαινομένων περιμένουμε από αργά το απόγευμα, ωστόσο στη Δυτική Μακεδονία και τη Βόρεια Θεσσαλία πιθανώς το φαινόμενα να παραταθούν έως και τις πρώτες βραδινές ώρες.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα Δυτικά ηπειρωτικά, σε μικρή άνοδο στα Κεντρικά και Ανατολικά
Άνεμοι: Εξασθενημένοι ΒΔ έως 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο - Στο Ιόνιο εξασθενημένοι Δ-ΒΔ που από το από το απόγευμα θα ενταθούν στα βορειότερα τμήματά του και θα φτάσουν τα 6 μποφόρ.

Τρίτη 23/08/2016:

Ήδη πριν το ξημέρωμα η Μακεδονία και η Θράκη θα πλήττονται από κύματα βροχοπτώσεων (ίσως τα φαινόμενα καθυστερήσουν έως και 7-8 ώρες ανάλογα με την πορεία της διαταραχής). Πριν το μεσημέρι τα φαινόμενα στις προαναφερθείσες περιοχές θα εξασθενήσουν, και κατακόρυφα νέφη θα ξεκινήσουν να αναπτύσσονται γύρω από τους ορεινούς όγκους της Κεντρικής και Βόρειας ηπειρωτικής χώρας, όπου και σύντομα θα εκδηλωθούν βροχοπτώσεις και καταιγίδες με ευρύ χαρακτήρα. Το απόγευμα σειρά θα έχει η Πελοπόννησος, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες να εκδηλώνονται στα Κεντρικά και Ανατολικά τμήματά της. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιορίζονται σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία και πιθανώς να αποκτήσουν βίαιο χαρακτήρα.

Θερμοκρασία: Σε πτώση
Άνεμοι: Αρχικά στο Αιγαίο Β-ΒΑ έως 5-6 μποφόρ, που σταδιακά θα συγκλίνουν με το ΒΔ ρεύμα του Θερμαϊκού και θα πνέουν στο Κεντρικό Αιγαίο Β με τάση για ΒΔ. Στο Ιόνιο ΒΔ έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία τα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και την Παρασκευή - αναλυτικότερη ενημέρωση σε επόμενο άρθρο

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Ο αρθρογράφος, ο διαχειριστής της παρούσας σελίδας, καθώς και το weatherathens αποποιούνται οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τα προαναφερθέντα. Ενημερωθείτε αναλυτικά για τους όρους χρήσης εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου