Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Πρόγνωση καιρού Αττικής έως την Πέμπτη 25/08/16 - Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού (Τ. Μαριόλας)

Πρόσκαιρη μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει αξιόλογη πτώση και οι άνεμοι θα ενισχυθούν.

Περιληπτική ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας:

Ψυχρή λίμνη στην ανώτερη τροπόσφαιρα θα αποκοπεί από την Long-Wave της Σκανδιναβίας η οποία θα έχει επεκταθεί έως τα Βαλκάνια. Η ψυχρή λίμνη θα εισχωρήσει στην χώρα μας από τα ΒΔ και θα κινηθεί κατά μήκος του Ιονίου πελάγους. Η θερμότερη τροπόσφαιρα σε συνδυασμό με τα θερμά νερά του Ιονίου θα δημιουργήσει εκρηκτική αστάθεια στην χώρα μας.

Η πορεία της ψυχρής λίμνης:

Κατά την διάρκεια της Παρασκευής θα αρχίσει να εξασθενεί φτάνοντας έως δυτικά της Κρήτης όπου εκεί θα εξαφανιστεί.

Όσον αφορά την Αττική κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και η ενίσχυση του ανέμου. Η Αττική φαίνεται να μην επηρεάζεται από τον υετό.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Τρίτη 23/08/2016:

Η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ΒΔ που ίσως βγάλει μια ασθενή βροχή ή όμβρους περιμετρικά της Πάρνηθας. Στα υπόλοιπα αραιές κατά τόπους πυκνές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25°C έως 31-32°C.
Οι άνεμοι ασθενείς.

Τετάρτη 24/8/16:

Με αυξημένη συννεφιά θα κυλήσει η ημέρα. Υπαρκτό το ενδεχόμενο να εκδηλωθεί ασθενής βροχή στα πιο δυτικά τμήματα του νομού.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26°C έως 31-32°C.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά και θα πνέουν Β στα 5Bf.

Πέμπτη 25/8/16:

Τοπικοί όμβροι θα εκδηλώνονται πίσω από την Πάρνηθα στα σύνορα με τον νομό Βοιωτίας. Στα υπόλοιπα παροδικές αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία σε πτώση δύο βαθμών Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν Β στα 5-6Bf.

Τάση καιρού έως το τέλος της εβδομάδας:

Όπως ανέφερα και στην ανάλυση, την Παρασκευή θα εξασθενήσει η διαταραχή και θα επικρατήσουν ξανά οι θερμές αέριες μάζες στην χώρα μας με την θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο.

Επιμέλεια:Τάσος Μαριόλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου