Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τρίτη 06/09/16 - Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται για την πλειονότητα της ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Δευτέρας.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Δευτέρα 05/09/2016:

Η ημέρα θα ξεκινήσει με αίθριο καιρό, όμως πριν το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στους κύριους ορεινούς όγκους του κορμού της ηπειρωτικής χώρας. Τα νέφη αστάθειας σύντομα θα διαλυθούν και από τα ΒΔ θα εμφανιστούν συμπαγή νέφη που ώρα με την ώρα θα προχωρούν προς τα ενδότερα της χώρας. Πολύ τοπικά κατά το πέρασμά τους ίσως δώσουν κάποια μεμονωμένα ασθενή φαινόμενα. Από αργά το βράδυ και λίγο πριν την αλλαγή της ημέρας θα ξεκινήσουν οι καταιγίδες στην περιοχή του Βορείου Ιονίου.


Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα Κεντρικά και Ανατολικά ηπειρωτικά, σε μικρή πτώση στις υπόλοιπες περιοχές
Άνεμοι: Β έως 4 μποφόρ στο Αιγαίο, που το βράδυ θα γυρίσουν σε Ν. Στο Ιόνιο Ν έως 4 μποφόρ. 

Τρίτη 06/09/2016:

Σιγά σιγά θα ξεκινήσουν τα φαινόμενα στη Δυτική χώρα, με μέτωπα καταιγίδων να πλησιάζουν από το Ιόνιο. Μετά το ξημέρωμα θα έχουμε πιο γενικευμένα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο. Πρόσκαιρα θα επηρεάζεται και η Δυτική Μακεδονία. Οι γραμμές καταιγίδων θα παραμένουν πάνω από τη Δυτική χώρα για πολλές ώρες και μέχρι το απόγευμα οι προαναφερθείσες περιοχές θα επηρεάζονται παρατεταμένα από βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Περιορισμένη πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα στα ΝΔ του νομού Αττικής αργά το βράδυ. 


Θερμοκρασία: Σε ραγδαία πτώση στη Βόρεια και Κεντρική χώρα, όπως και στην Πελοπόννησο. Σε μικρή πτώση στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. 
Άνεμοι: Στο Αιγαίο Ν έως 5 μποφόρ, στο Ιόνιο Ν-ΝΑ έως 6 μποφόρ.


Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

6 σχόλια: