Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Κυκλώνας τροπικής υφής προσεγγίζει τη χώρα μας - Ο καιρός τις επόμενες ώρες και τη Δευτέρα (30-31/10/16)

Σημερινή δορυφορική εικόνα 
Βαρομετρικό χαμηλό με χαρακτηριστικά τροπικού κυκλώνα (Μεσογειακός Κυκλώνας) βρίσκεται τις τελευταίες ώρες (απόγευμα Κυριακής) πάνω από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σικελίας και Νότιας Πελοποννήσου.
Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα, ενώ αύριο θα επηρεάσει τη χώρα μας με ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. 

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Κυριακή 30/10/2016 - Υπόλοιπο ημέρας:

Καθώς το «μάτι του κυκλώνα» θα κινείται ανατολικότερα, όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας μας θα επηρεάζονται. Η συννεφιά από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα αναμένεται να διατηρηθεί, ενώ από αργά το βράδυ περιμένουμε τα πρώτα φαινόμενα στη Δυτική-Νοτιοδυτική Πελοπόννησο (ασθενή ως επί το πλείστον).

Δευτέρα 31/10/2016:

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα οι καταιγίδες θα εντοπίζονται στο θαλάσσιο χώρο ΝΔ της Πελοποννήσου και ώρα με την ώρα θα μετατοπίζονται όλο και ανατολικότερα. Τα ξημερώματα κύμα βροχοπτώσεων θα πλήξει τη Νότια Πελοπόννησο από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά, ενώ την ίδια ώρα θα δημιουργείται μέτωπο βροχοπτώσεων που θα περάσει λίγες ώρες αργότερα Νότια από την Κρήτη. Το πρωί και μάλλον μετά τις 06:00 περιμένουμε ισχυρός πυρήνας καταιγίδων από τη θαλάσσια περιοχή Νότια της Πελοποννήσου να κινηθεί ανατολικότερα και να ξεκινήσει να πλήττει την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα διασχίσουν ολόκληρη την Κρήτη από τη μία άκρη έως και την άλλη, με τοπικά ισχυρή ένταση και θα διαρκέσουν τουλάχιστον έως και το απόγευμα.
Τοπικές βροχές περιμένουμε νωρίς το μεσημέρι και στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Εύβοιας και πιθανώς να εισχωρήσουν προς τη Βοιωτία (υετός από συγκλίσεις επιφανειακών ανέμων).

Θερμοκρασία: Σε πτώση σε ολόκληρη τη χώρα
Άνεμοι: Στο Αιγαίο ΒΑ έως 7 μποφόρ, στο Ιόνιο Β έως 6 μποφόρ. Ισχυροί άνεμοι έως 9 μποφόρ αναμένονται Νότια της Πελοποννήσου.

Επισημάνσεις για τις περιοχές της Νότιας Πελοποννήσου και της Δυτικής Κρήτης:
  • Τα φαινόμενα κατά την είσοδό τους από τη θάλασσα πιθανώς να συνοδεύονται από έντονα ανοδικά ρεύματα ή/και έντονο στροβιλισμό. 
  • Πιθανή εμφάνιση υδροστροβίλων
Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Το weatherathens όπως και ο διαχειριστής - αρθρογράφος αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με τα προαναφερθέντα. Για να διαβάσετε αναλυτικά τους όρους χρήσης πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου