Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τετάρτη 09/11/16 - Ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας

Σημαντική διαταραχή θα επηρεάσει τις επόμενες ημέρες τη χώρα μας.

Περιληπτική ανάλυση ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας:

Αυλώνας πολικής υφής ως προέκταση του πολικού στροβίλου έχει κατέλθει στη Βόρεια και Δυτική Ευρώπη, επηρεάζοντας με χαμηλές θερμοκρασίες και αρκετά φαινόμενα την πλειονότητα των εκεί περιοχών. Η μεσημβρινή κυκλοφορία που έχει εγκατασταθεί στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί, με τη long-wave trough καθώς «μαζεύεται» να επηρεάζει και τα νοτιότερα τμήματα της ηπείρου. 


Η χώρα μας αναμένεται να επηρεαστεί κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη από τις μετωπικές διαταραχές που θα αφήσει η long-wave trough κατά το πέρασμά της.

Το καιρικό σκηνικό στη χώρα μας:

Τη Δευτέρα περιμένουμε βροχές στο Βόρειο Ιόνιο και τη Βόρεια Ήπειρο, που μετά το μεσημέρι θα ενταθούν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη ενισχυμένοι Ν έως 6-7 μποφόρ.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα και γενικευμένα. Πιο συγκεκριμένα, αναμένονται από το πρωί ισχυρά φαινόμενα σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και πιθανώς και στη Δυτική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Μακεδονία. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν ακόμη περισσότερο και θα λάβουν τη μορφή καταιγίδων σε όλες τις προαναφερθείσες περιοχές πλην της Μακεδονίας. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα Δυτικά και τα Κεντρικά και σε μικρή άνοδο στα Ανατολικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη Ν έως 7 μποφόρ, που αργότερα στο Ιόνιο θα στραφούν σε ΝΔ.

Την Τετάρτη ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση, με διαδοχικά μέτωπα ισχυρών βροχών και καταιγίδων να διασχίζουν την ηπειρωτική χώρα. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη Ν έως 7-8 μποφόρ, που στο Ιόνιο μέσα στη μέρα θα στραφούν σε ΒΔ. 

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...