Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Αττικής για την Τρίτη και την Τετάρτη 29-30/11/16 - Χιόνια στο... καμπαναριό

Ο λευκός επισκέπτης δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο τον Ν. Αττικής.

Πρόγνωση καιρού Αττικής:

Τρίτη 29/11/2016:

Νεφώσεις που μέσα στη μέρα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι. Το βράδυ τοπικές βροχές θα πλήττουν κυρίως το βόρειο μισό του νομού, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στην Πάρνηθα από τα 1100 μ. και πάνω.

Θερμοκρασία: Σε πτώση 5-6 βαθμών κελσίου
Άνεμοι: ΒΑ έως 6 μποφόρ

Τετάρτη 30/11/2016:

Βροχοπτώσεις ήδη από μετά τα μεσάνυχτα, με τις χιονοπτώσεις να εντοπίζονται πλέον από τα 800 μ. και πάνω (τοπικά με αξιόλογη ένταση). Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι και το μεσημέρι, με τα υψόμετρα χιονόπτωσης να παραμένουν σταθερά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα μάλλον θα περιοριστούν, ωστόσο διακρίνεται στα προγνωστικά μοντέλα η ύπαρξη ζωνών επιφανειακών συγκλίσεων που θα μπορούσε να σημαίνει παράταση των φαινομένων για ορισμένες περιοχές του νομού (η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει το απόγευμα της Τρίτης). 
Το βράδυ της Τετάρτης και τα μεσάνυχτα προς Πέμπτη θα είναι η ευκαιρία των Βορείων Προαστίων (ημιορεινά), με τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα έχουν ήδη κατέλθει σημαντικά. Σαν γενικότερη εικόνα, ό,τι πέφτει από τα 600 μ. και πάνω θα είναι σε μορφή χιονιού, ενώ μέχρι και τα 500 μ. δεν θα υπάρχει καθαρή βροχή. Σε ορισμένες περιοχές τα επίπεδα χιονόπτωσης ενδέχεται να είναι έως και 100 μ. χαμηλότερα.
Ο ακόρεστος αέρας στα κατώτερα ατμοσφαιρικά στρώματα θα υποδαυλίζει την εξάτμιση του υετίσιμου ύδατος από τις επιφανειακές συγκλίσεις, οπότε η ατμόσφαιρα τοπικά εντός του νομού σταδιακά θα ψυχραίνεται, με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις να κατηφορίζουν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. 
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση, η ανώτερη τιμή στο Κέντρο της Αθήνας θα αρκεστεί σε μονοψήφιο νούμερο. Το βράδυ ο υδράργυρος στους 4-5ºC στο Κέντρο της Αθήνας και στους 3ºC στα γύρω προάστια.
Άνεμοι: ΒΑ έως 7 μποφόρ

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου