Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Τετάρτη 09/11/16 - Ισχυρές βροχές και καταιγίδες


Περαιτέρω επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο, Τετάρτη. 

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Τετάρτη 09/11/2016:

Ήδη από λίγο μετά τα μεσάνυχτα θα σημειώνονται γενικευμένες βροχές και καταιγίδες σε όλη τη Δυτική Χώρα (Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Πελοπόννησος), καθώς και στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία. Τα ξημερώματα τα φαινόμενα θα επηρεάζουν και τη Θράκη, ενώ θα επηρεάζονται ώρα με την ώρα μετωπικά και τα κεντρικότερα τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Το μεσημέρι εκτιμάται ότι θα σημειώνονται φαινόμενα - τοπικά ισχυρά - σε σχεδόν κάθε γωνιά της ηπειρωτικής χώρας (σε Νησιά Ιονίου, Πελοπόννησο, Ήπειρο, Κεντρική και Δυτική Στερεά, Θεσσαλία, Μακεδονία και τοπικά στη Θράκη). 
Το απόγευμα οι βροχές και οι καταιγίδες σταδιακά θα υποχωρούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας περισσότερο την ανατολική ηπειρωτική χώρα. Καταιγίδα μικρής διάρκειας αναμένεται νωρίς το απόγευμα (μεταξύ 14:00 και 18:00 τοπική ώρα) και στην Αττική (Φαινόμενα με τη μορφή καταιγίδας στα Δυτικά του Νομού και τη γύρω θαλάσσια περιοχή, με τη μορφή βροχών στα ενδότερα του Νομού). Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται μέσα στο Αιγαίο και θα κινούνται ανατολικότερα μέχρι να περάσουν στη γείτονα χώρα.


Θερμοκρασία: Σε πτώση στη Δυτική και Βόρεια Χώρα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Στην Αττική αναμένεται το απόγευμα πτώση της θερμοκρασίας λόγω έλευσης ψυχρού μετώπου.
Άνεμοι: Στο Ιόνιο Δ έως 7 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο Ν έως 8 μποφόρ. 


Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου