Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας 25-27/02/17

Άστατος θα καταστεί, όπως είθισται τα τελευταία χρόνια, ο καιρός στη χώρα μας το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Σάββατο 25/02/2017:

Συννεφιά στην Κεντρική, Βόρεια και Δυτική Χώρα και λίγα ασθενή φαινόμενα στα Νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία, τη Θράκη, καθώς και στις περιοχές κοντά στα Βορειοδυτικά σύνορα. Από το μεσημέρι θα σημειώνονται τοπικές ασθενείς βροχές γύρω από τα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Χώρας, ενώ από το απόγευμα θα βρέξει γενικευμένα και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας, πιθανώς και της Πελοποννήσου, με υποψηφιότητα για ψιχάλες να βάζουν και τα Δυτικά - Βορειοδυτικά της Αττικής.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στη Βόρεια Χώρα, σε μικρή άνοδο στα Δυτικά και Νότια, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα Κεντρικά και Ανατολικά
Άνεμοι: Ν στο Αιγαίο, ΝΑ στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ

Κυριακή 26/02/2017:

Άστατος καιρός σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, με νεφώσεις σε ολόκληρη την επικράτεια και βροχές αρχικά στα Βόρεια και ύστερα κυρίως στα Κεντρικά και Νότια ηπειρωτικά.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα
Άνεμοι: Ασθενείς στο Αιγαίο, ενισχυμένοι στο Ιόνιο

Δευτέρα 27/02/2017:

Αν και αρκετά μακριά ακόμα από προγνωστικής άποψης, φαίνεται πως η μέρα θα κυλήσει με συννεφιασμένο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, και κάποιες τοπικές βροχές στα Κεντρικά και Νότια.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα Βόρεια, σε μικρή πτώση στα Νότια, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα Κεντρικά.
Άνεμοι: Ασθενείς στο Αιγαίο, ενισχυμένοι στο Ιόνιο

Αυξημένη συγκέντρωση σωματιδίων αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Σε πολλές περιοχές τα φαινόμενα θα σημειωθούν με τη μορφή λασποβροχής. 

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου