Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Πέμπτη 09/03/17 - Συνεχίζονται οι βροχές



Ο βροχερός καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Τετάρτη 08/03/2017:

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και ισχυρές βροχές ή και καταιγίδες πριν το ξημέρωμα στο Ανατολικό - Βορειοανατολικό Αιγαίο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Κρήτη. Βροχές τοπικά ισχυρές θα σημειωθούν ακόμη σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, στο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες. Το πρωί, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως μέσα στο Αιγαίο, στη Βόρεια και τοπικά και στην Κεντρική Χώρα, ενώ κάποιες μεμονωμένες βροχές θα σημειώνονται και στο Ιόνιο. Από αργά το πρωί, τοπικά φαινόμενα θα σημειώνονται και στη Στερεά και την Πελοπόννησο, ενώ από το μεσημέρι θα σχηματίζουν ένα νοητό Π, με τα άκρα του στον ηπειρωτικό κορμό, τη Βόρεια Χώρα και το Ανατολικό Αιγαίο, ενώ τοπικές βροχές θα εκδηλώνονται και σε περιοχές εντός των νοητών αξόνων. Το βράδυ θα επηρεάζονται το Αιγαίο και οι ηπειρωτικές περιοχές κοντά σε αυτό (Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Αν. Πελοπόννησος και Αν. Στερεά). Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1300 μ. και πάνω.  
Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, ενώ μέσα στη μέρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, με πιθανή καταιγίδα το μεσημέρι ή το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στη Βόρεια Χώρα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές
Άνεμοι: Ν-ΝΔ ενισχυμένοι στο Αιγαίο, από μεταβλητές διευθύνσεις στο Ιόνιο 

Πέμπτη 09/03/2017:

Νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και βροχές στο Αιγαίο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την Αν. Στερεά, την Αν. Πελοπόννησο και τη Νότια Κρήτη, με τα πιο έντονα φαινόμενα να εντοπίζονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και τη Θεσσαλία. Μέχρι και νωρίς το μεσημέρι, έντονα φαινόμενα θα έχουν ξεκινήσει να επηρεάζουν εκτός του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, και τη Θεσσαλία, τη Βόρεια Εύβοια και μέρος της Στερεάς. Βαθμιαία, θα δημιουργηθεί ένας υετοφόρος άξονας στο Κεντρικό Αιγαίο, του οποίου μέσα στο απόγευμα και το βράδυ το δυτικό άκρο θα κινείται βορειότερα, ενώ παράλληλα το ανατολικό άκρο θα συνεχίζει να δίνει φαινόμενα στην Κεντρική Ανατολική ηπειρωτική χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Στην Αττική μέσα στη μέρα θα υπάρχουν διαστήματα που θα βρέχει, ενώ γύρω στο μεσημέρι πιθανώς τα φαινόμενα να αποκτήσουν ελαφρώς πιο έντονο χαρακτήρα.

Θερμοκρασία: Σε πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Άνεμοι: Β ενισχυμένοι στο Ιόνιο, από μεταβλητές διευθύνσεις στο Αιγαίο


Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου