Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τρίτη 07/03/17 - Σοβαρή επιδείνωση του καιρού

Επιδείνωση του καιρού περιμένουμε από αύριο, Δευτέρα, με το βροχερό καιρικό σκηνικό να διαρκεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Δευτέρα 06/03/2017:

Νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με κύμα βροχοπτώσεων να επηρεάζει από νωρίς το πρωί τη βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα και τα Νησιά του Βορείου Ιονίου. Προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάζουν την Ήπειρο και πιθανώς και τη Δυτική Στερεά εμφανώς εξασθενημένα, ενώ μεμονωμένες καταιγίδες ίσως εκδηλωθούν σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιορίζονται, για να εξασθενήσουν πλήρως μέχρι το βράδυ.

Τα φαινόμενα αργά το πρωί της Δευτέρας, όπως απεικονίζονται από το προγνωστικό μοντέλο της σελίδας μας
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στη ΒΔ χώρα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας
Άνεμοι: ΝΔ μέτριας έντασης στο Αιγαίο, εξασθενημένοι από διάφορες διευθύνσεις στο Ιόνιο

Τρίτη 07/03/2017:

Αρχικά ασθενείς βροχές στη βορειοδυτική χώρα και το Βόρειο Ιόνιο, που πριν το μεσημέρι θα ενταθούν και θα λάβουν τη μορφή καταιγίδων που θα εκδηλώνονται σε ολόκληρο το Ιόνιο και όλες τις παράκτιες περιοχές της Δυτικής χώρας. Παράλληλα, τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται και σε περιοχές της Θράκης. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκτείνονται και στα ενδότερα της ηπειρωτικής χώρας με μετωπικό χαρακτήρα. Έτσι, πριν το απόγευμα η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Κεντρική και Δυτική Στερεά και Πελοπόννησος και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα πλήττονται από καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Το απόγευμα τα φαινόμενα θα επηρεάζουν σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα, καθώς και το Ιόνιο και εν μέρει το Αιγαίο. Το βράδυ, ισχυρό μέτωπο καταιγίδων θα επηρεάσει τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα δεχθούν τα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας από τα 1600 μ. και πάνω.
Στην Αττική θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι, ενώ ο καιρός πιθανώς να επιδεινωθεί εκ νέου μέσα στη νύχτα προς Τετάρτη. 

Τα φαινόμενα καθώς επεκτείνονται ανατολικότερα το μεσημέρι της Τρίτης, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο της σελίδας μας
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση σε ολόκληρη τη χώρα
Άνεμοι: Ενισχυμένοι Ν-ΝΔ στο Αιγαίο, στο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου