Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας για την Κυριακή 21/05/17 - Επιδείνωση του καιρού

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας αύριο, Κυριακή, με βροχές και καταιγίδες.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Κυριακή 21/05/2017:

Τοπικές διάσπαρτες νεφώσεις στη Δυτική και Βόρεια Χώρα, που πριν το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Ήδη, βροχές και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάζουν τη Δυτική χώρα, καθώς και την Αν. Μακεδονία και τη Θράκη. Σύντομα, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο της Μακεδονίας, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο και τοπικά στα Ιόνια Νησιά. Το απόγευμα θα σημειώνονται βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Προς το βράδυ, τα φαινόμενα θα παρουσιάζουν μια τάση να περιορίζονται και να εξασθενούν στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, με αυτά πλέον να εντοπίζονται κυρίως στη Δυτική Μακεδονία (ελαφρώς έντονα φαινόμενα), τη Στερεά και τοπικά στη Βόρεια Πελοπόννησο, ενώ ώρα με την ώρα θα μετατοπίζονται ανατολικότερα. 
Στην Αττική περιμένουμε μια αρχικά ηλιόλουστη μέρα, ωστόσο σύντομα θα ξεκινήσουν να παρατηρούνται νεφώσεις, που το μεσημέρι και το απόγευμα θα δώσουν τοπική καταιγίδα στα Βόρεια και Δυτικά (ικανοποιητικές αναπτύξεις, ηλεκτρικά φαινόμενα, πιθανότητα για μεμονωμένο χαλάζι), με πιθανή επέκταση αργότερα και νοτιότερα. Τη νύχτα προς Δευτέρα και ιδιαίτερα λίγο πριν το ξημέρωμα, πιθανώς ο καιρός να επιδεινωθεί εκ νέου.

Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στην Κεντρική και Βόρεια Χώρα, χωρίς αξιόλογη μεταβολή στα Νότια.
Άνεμοι: ΒΔ μέτριας έντασης στο Ιόνιο, Δ μέτριας έντασης στο Νότιο Αιγαίο, πιο εξασθενημένοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου