Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως την Τρίτη 18/07/17 - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Συνεχίζεται ο άστατος καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας και αύριο, Δευτέρα, με τα φαινόμενα να υποχωρούν σταδιακά από την Τρίτη.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Δευτέρα 17/07/2017:

Βροχές και καταιγίδες μέσα στη νύχτα σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο, Βόρειο Αιγαίο και τοπικά στο Ιόνιο. Από το πρωί, τα φαινόμενα θα εντοπίζονται πλέον στο Βόρειο Αιγαίο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Ιδιαίτερα έντονα θα είναι τα φαινόμενα στις Σποράδες, τη Μαγνησία και τη Βόρεια Εύβοια, όπου οι κάτοικοι θα πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη προσοχή. Το μεσημέρι θα επηρεάζονται από καταιγίδες οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θεσσαλία και τοπικά η Στερεά και η Πελοπόννησος. Τα έντονα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανώς να μετατοπιστούν στη Βόρεια Εύβοια, τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα, οπότε τα απαραίτητα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν και στις εκεί περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Αν. Στερεά εξασθενούμενα. Αυξημένος ο κίνδυνος για χαλαζοπτώσεις στην Πελοπόννησο.
Στην Αττική ο καιρός θα καταστεί άστατος, με φαινόμενα στο πρώτο μισό της ημέρας.
Βροχές/Καταιγίδες το μεσημέρι - απόγευμα της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Άνεμοι: Ενισχυμένοι ΒΑ στο Βόρειο Αιγαίο, ενισχυμένοι Β στο Ιόνιο

Τρίτη 18/07/2017:

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στην Αν. Στερεά και την Αν. Πελοπόννησο μέσα στη νύχτα, που σύντομα θα εξασθενήσουν. Σχεδόν αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, με λίγες νεφώσεις στα ορεινά. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην Κρήτη.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο
Άνεμοι: Ενισχυμένοι Β στο Αιγαίο, από διάφορες διευθύνσεις στο Ιόνιο

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου