Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως τη Δευτέρα 17/07/17 - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Περαιτέρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο, Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί για μεγάλο μέρος της χώρας.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Κυριακή 16/07/2017:

Καταιγίδες μέσα στη νύχτα σε Θεσσαλία και Μακεδονία, με τάση να εντείνονται προς το ξημέρωμα. Το πρωί έντονες κι εκτεταμένες καταιγίδες σε Θεσσαλία και Μακεδονία, ενώ βαθμιαία καταιγίδες θα αναπτύσσονται σε ολόκληρο τον ηπειρωτικό κορμό, και πλέον το μεσημέρι και το απόγευμα θα επηρεάζουν τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα και προς το βράδυ, πιθανώς το εκτεταμένο σύμπλεγμα καταιγίδων πάνω από την ηπειρωτική χώρα να κινηθεί ανατολικότερα. Αυξημένες πιθανότητες για χαλαζοπτώσεις στη Δυτική Ελλάδα. Αυξημένες επίσης οι πιθανότητες και για χιονόπτωση στην κορυφή του Ολύμπου.
Στην Αττική περιμένουμε καταιγίδα το απόγευμα - βράδυ.
Βροχές/Καταιγίδες την Κυριακή μεταξύ 09:00 και 21:00 σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS
Θερμοκρασία: Σε πτώση σε ολόκληρη τη χώρα
Άνεμοι: Ενισχυμένοι από Βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία και πόσο με τη ματιά του weatherathens
Δευτέρα 17/07/2017:

Βροχές και καταιγίδες σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Ιόνιο, Ήπειρο, Βόρειο Αιγαίο, Στερεά και Πελοπόννησο. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιορίζονται σε Θεσσαλία, Βόρειο Αιγαίο και Πελοπόννησο, ενώ από το πρωί ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, των !Σποράδων!, της Μαγνησίας, του Ν. Λάρισας και της Χαλκιδικής, καθώς τα φαινόμενα αναμένονται έντονα και με μεγάλη διάρκεια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εντοπίζονται αποκλειστικά στο Βόρειο Αιγαίο και τις προσκείμενες σε αυτό περιοχές. Αυξημένες οι πιθανότητες και για χιονόπτωση στην κορυφή του Ολύμπου, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις ίσως επηρεάσουν την Πελοπόννησο και το Βόρειο Αιγαίο.
Βροχές/Καταιγίδες τη Δευτέρα μεταξύ 03:00 και 15:00 σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS
Θερμοκρασία: Σε περαιτέρω πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας
Άνεμοι: Ενισχυμένοι στο Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου