Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας έως τη Δευτέρα 07/08/17 - Άνοδος της θερμοκρασίας

Παραλία Λαλάρια, Σκιάθος
Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας.

Πρόγνωση καιρού Ελλάδας:

Σάββατο 05/08/2017:

Τοπικές βροχές το μεσημέρι σε περιοχές της Ρόδου, ενώ τοπικές αραιές νεφώσεις θα εμφανιστούν το μεσημέρι στη Βόρεια Χώρα, χωρίς να υπάρχει πιθανότητα βροχής. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός.
Οι θερμοκρασίες το μεσημέρι του Σαββάτου σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS
Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα, τους 37°C θα αγγίξει ο υδράργυρος στην Αθήνα, τους 38°C στη Λάρισα, τους 35°C στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Δυτική Ελλάδα περιμένουμε γενικευμένα η θερμοκρασία να φτάσει τους 38°C.
Άνεμοι: Ενισχυμένες οι Ετησίες Άνεμοι στο Αιγαίο (έως 6 μποφόρ) και τις προσκείμενες σε αυτό περιοχές, ασθενείς έως μέτριας έντασης άνεμοι στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας

Κυριακή 06/08/2017:

Τοπικές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά των Δωδεκανήσων, ενώ νεφώσεις με πιθανές τοπικές μπόρες περιμένουμε στα ορεινά της Βόρειας Χώρας. Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει αίθριος καιρός.
Οι θερμοκρασίες το μεσημέρι της Κυριακής σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή, κοντά στους 37-38°C η μέγιστη τιμή της στην Αθήνα, στους 38°C στη Λάρισα, στους 35°C στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Δυτική Ελλάδα το θερμόμετρο θα δείξει γενικευμένα τους 38-39°C.
Άνεμοι: Ετησίες Άνεμοι έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο, ασθενείς έως μέτριας έντασης άνεμοι στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας

Δευτέρα 07/08/2017:

Νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας το μεσημέρι και το απόγευμα, με βροχές ή και τοπική καταιγίδα στα Βορειοδυτικά. Τοπικές βροχές ίσως σημειωθούν και στα ορεινά της Κεντρικής και υπόλοιπης Βόρειας Χώρας. Τοπικές πρόσκαιρες μπόρες περιμένουμε ακόμη στα ορεινά των Δωδεκανήσων.
Οι θερμοκρασίες το μεσημέρι της Δευτέρας σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο GFS
Θερμοκρασία: Σε μικρή περαιτέρω άνοδο σε ορισμένες περιοχές της χώρας, τους 38°C θα αγγίξει ο υδράργυρος στην Αθήνα, τους 39°C στη Λάρισα, τους 35°C στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Δυτική Ελλάδα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα υποχωρήσει κατά 1-2 βαθμούς.
Άνεμοι: Υποχώρηση των Ετησίων Ανέμων στο Αιγαίο, όπου δε θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ, ενώ ασθενείς θα διατηρηθούν οι άνεμοι στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Επιμέλεια: Γιάννης Δραβίλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου